Θεοφάνεια χθες και για μια ακόμη φορά πλήθος πιστών, κάτοικοι και μη της Φλώρινας γίναμε μάρτυρες ενός αντιαισθητικού θεάματος που δυστυχώς μας έχει γίνει συνήθεια εδώ και χρόνια. Αναφέρομαι, στα όσα διαδραματίστηκαν για άλλη μια χρονιά στον Αγιασμό των Υδάτων στον Μητροπολιτικό μας Ναό.

Οι "ανυπάκουοι" όπως τους χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης, δεν σεβάστηκαν για άλλη μια φορά τους Ιερείς, τον λαό που συγκεντρώθηκε να γιορτάσει την μεγάλη αυτή μέρα και κυρίως την ιερότητα του καθαγιασμού. Οι εικόνες αυτές αποτελούν ντροπή για την πόλη, αλλά δυστυχώς και για την ίδια την Μητρόπολη, που τόσο σεβαστή είναι σε όλους τους Έλληνες, για το τεράστιο έργο που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ανεπίτρεπτο επίσης οι "ανυπάκουοι" να δείχνουν τέτοια ασέβεια στο πρόσωπο του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Άρχοντα της περιοχής μας.
Επιτρέψτε μου να δώσω έναν άλλον χαρακτηρισμό και να μετονομάσω τους "ανυπάκουους" σε "κακομαθημένους". Η εκκλησιαστική ηγεσία πρέπει όμως επιτέλους να προστατεύσει τον Αγιασμό από αυτές τις συμπεριφορές, που πιο πολύ θυμίζουν πανηγύρι παρά θρησκευτική λειτουργία. Θα μπορούσαν του χρόνου να βουτήξουν μόνο μικρά παιδιά της ενορίας για παράδειγμα. Δεν στρέφομαι ρατσιστικά εναντίον των νεοφώτιστων και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε, να πέσει για τον Σταυρό και να ευλογηθεί, αλλά το κακό έχει παραγίνει.
Ο κόσμος έχει αρχίσει να γυρίζει την πλάτη του σε όλη αυτή την φάρσα και προτιμά το χωριό του ή οπουδήποτε τελείται ο Αγιασμός με ευπρέπεια, σεβασμό και πολιτισμό.
Δυστυχώς οι εικόνες αυτές μεταδίδονται πανελλαδικά και είναι πολύ άσχημο για μία πόλη να δείχνει τέτοιο πρόσωπο.

Αναγνώστρια