Στο Καρπενήσι από τις 22 Ιουλίου ξεκινάει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Επίσημης Αγαπημένης των Ελλήνων φιλάθλων. 

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ με το νέο της προπονητή Φώτη Κατσικάρη θα προετοιμαστεί ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας που θα διεξαχθεί 30 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου 2014. Η Εθνική, αν και με απουσίες, ξεκινά με φιλοδοξίες την προσπάθειά της, καθώς στελεχώνεται και με έμπειρους αλλά και με νέα παιδιά που δίνουν μια φρεσκάδα στην ομάδα. Ας δούμε τους 16 που θα βρίσκονται στο Καρπενήσι καθώς και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:

Νίκος Ζήσης: Ο πλέον συνεπής παίκτης στα προσκλητήρια και απόντος του Αντώνη Φώτση ο αρχηγός της ομάδας. Ο Νίκος είναι η ψυχή της Εθνικής. Εθνική χωρίς Ζήση δε γίνεται

Νικ Καλάθης: Ξεπεράστηκε το πρόβλημα της τιμωρίας του από τη ΦΙΜΠΑ και θα δώσει κανονικά το παρόν στο Μουντομπάσκετ. Ο Νικ αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο όπλο του Κατσικάρη στην περιφέρεια. Ο άσος των Μέμφις Γκρίζλις μπορεί να ανεβάσει ένα επίπεδο πάνω την Ελλάδα και να την ωθήσει σε μια διάκριση.

Κώστας Σλούκας: Άν και νέος σε ηλικία, είναι πλέον παλιά καραβάνα στην Εθνική. Πολύτιμος γκαρντ, καθώς είναι διεισδυτικός και έχει πολύ καλό σουτ. Οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες του στα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, τον καθιστούν σημαντικό παίκτη στην περιφέρεια.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Η επιστροφή του Βαγγέλη ή μάλλον η επίσημη εμφάνισή του. Στην ουσία ο Μάντζαρης δεν έχει προλάβει να προσφέρει στην Εθνική. Και τώρα έτοιμος όσο ποτέ, ήρθε η ώρα να στελεχώσει την περιφέρεια της Εθνικής με την αμυντική και οργανωτική του ικανότητα.

Γιάννης Αθηναίου: Μια χρονιά μαγική. Ο Γιάννης πετούσε "φλόγες" στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη, όντας ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Α1. Επιβραβεύθηκε προς το τέλος της χρονιάς με τη μεταγραφή στην Αρμάνι Μιλάνο. Σοβαρός παίκτης, θα δώσει σημαντικές βοήθειες στην περιφέρεια.

Κώστας Βασιλειάδης: Αν υπάρχει κάποιος που τον ξέρει καλύτερα απ όλους είναι ο ίδιος ο Κατσικάρης. Τον είχε τόσα χρόνια παίκτη στην Μπιλμπάο. Θα είναι ο μπόμπερ της Εθνικής, καθώς με τα τρίποντά του μπορεί να καταστρέψει τις αντίπαλες άμυνες. Πολύ θετική χρονιά με την Εφές στην Ευρωλίγκα

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: Από τους παίκτες από τους οποίους περιμένει πολλά το Ελληνικό μπάσκετ. Ο Βλαδίμηρος μπορεί να αγωνιστει στις θέσεις 2 και 3 και με οι εμπειρίες που πήρε φέτος στον Παναθηναϊκό, θα τον βοηθήσουν σίγουρα στην Εθνική.

Γιάννης Αντετοκούμπο: Όλοι περιμένουν να δούνε το θαύμα της φύσης που...ψηλώνει κι άλλο. Ο Giannis έφτασε τα 2.11 και στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ, ερχόμενος από την Α2 Ανδρών, εντυπωσιάσε τους πάντες. Η παρουσία θα δώσει άλλον αέρα στην Εθνική.

Κώστας Παπανικολάου: "Παλιοσειρά" πλέον και ο Κώστας. Το βασικό τριάρι της Εθνικής και της Μπαρτσελόνα θα δώσει στοιχεία στο παιχνίδι της Εθνικής, όπως δύναμη, ταχύτητα, ριμπάουντ, σκορ όταν χρειάζεται και φυσικά ΑΜΥΝΑ.

Κώστας Καϊμακόγλου: Παίκτης-ψυχάρα που τα δίνει όλα. Συμπαίκτης τη χρονιά που πέρασε με Ζήση και Βουγιούκα στην Ούνιξ, αποτελεί τον πολύτιμο παίκτη που κάνει πολλές δουλειές. Η παρουσία του στην Εθνική δίνει δύναμη και ψυχή...

Γιώργος Πρίντεζης: Το τεσσάρι-χουκ λόγω του περίεργου στυλ που σουτάρει, είναι ένα από τα καλύτερα τεσσάρια στην Ευρώπη. Θα καλύψει τη θέση 4 με τον Καϊμακόγλου και αναμένεται να είναι από τα πρώτα βιολιά στην επίθεση όπως και στον Ολυμπιακό.

Μιχάλης Τσαϊρέλης: Ο Φώτης Κατσικάρης ξέρει να επιβραβεύει και ο Τσαϊρέλης με τη χρονιά που έκανε στον ΠΑΟΚ κέρδισε πανάξια μια κλήση. Θα παλέψει πολύ και θα διεκδικήσει με το πάθος του μια θέση στη 12άδα.

Γιώργος Μπόγρης: Περίμενε και αυτός, περίμεναν και οι υπόλοιποι και επιτέλους ήρθε η κλήση. Η φετινή σούπερ χρονιά του Γιώργου στον ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου τον οδήγησε να είναι στους εκλεκτούς του Κατσικάρη. Είναι σίγουρο πως έχει προσόντα και ταλέντο και θα τα δώσει όλα για μια θέση στη 12άδα.

Ίαν Βουγιούκας: Ήταν στο ελληνικό τρίο της Ούνιξ με Ζήση και Καϊμακόγλου. Πάντα έχανε το τρένο της 12άδας στο τέλος. Τώρα είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Έχει τρομερή ευχέρεια στο σκοράρισμα και με τις πλαστικές του κινήσεις κάτω από το καλάθι γίνεται πολυτιμότατος παίκτης.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: Κλήση της τελευταίας στιγμής λόγω απουσίας Κουφού. Ο πιστός "στρατιώτης" Ανδρέας θα είναι στο Καρπενήσι να παλέψει για τη 12άδα. Πανύψηλος και έμπειρος, φέτος αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα με τη Λιέτουβους Ρίτας και έπειτα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι και έχει αρκετές συμμετοχές με την Εθνική.

Γιάννης Μπουρούσης: Ο βασικός γίγαντας της Εθνικής. Πάνω του στηρίζει πολλά ο Κατσικάρης. Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κολόνα της Εθνικής και πολλοί τον θεωρούνε καλύτερο Έλληνα σέντερ όλων των εποχών. Έχει παίξει τραυματίας και δείχνει απαράμιλλο πάθος όταν αγωνίζεται με τα γαλανόλευκα.

Προπονητής: Φώτης Κατσικάρης: Από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές με θητεία στο εξωτερικό, σε Ισπανία και Ρωσία. Τα μεγαλύτερα κατορθώματά του τα πέτυχε με την Μπιλμπάο στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Ακούγεται έντονα για τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.