Ο Διευθυντής του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής διακηρύσσει ότι: Εκτίθενται σε πλειοδοτική δημοπρασία εκποίησης ελεύθερα δασμών & φόρων εμπορεύματα κυριότητος Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους της ΔΥΟ Τ. 4334/269/71 άρθρο 4 και επόμενα με εξουσιοδότηση του άρθρου 48 παρ. 4 & 5 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα 2960/01 καθώς και της ΑΥΟ Τ. 6525/421/27-12-2000.

Η δημοπρασία θα γίνει σε αίθουσα του Τελωνείου:
στις 02-10-2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 : 00 με δυνατότητα παράτασης αν υπάρχουν ανώτερες προσφορές.
Η δημοπρασία θα επαναληφθεί την 20/10/2014 και σε περίπτωση που δεν εκποιηθούν η δημοπρασία θα επαναληφθεί την 04/11/2014.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
  • Το Δημόσιο δεν ευθύνεται απέναντι στον τελευταίο πλειοδότη νια την ποιότητα ή κατάστασητων εμπορευμάτων. Για το λόγο αυτό όσοι επιθυμούν να λάβουν μέροςστη δημοπρασίαδικαιούνται να εξετάσουν το εμπόρευμα, γιατί με τη συμμετοχή τουςθεωρείται γνωστή καιαποδεκτή η οποιαδήποτε ποιότητα και κατάσταση αυτών.
  • Η εξέταση των εκποιούμενων εμπορευμάτων γίνεται τις εργάσιμες ημέρες εκτός της ημέρας διεξαγωγής της δημοπρασίας. Ώρες επίσκεψης 12 : 00 έως 14 : 00
  • Δεκτό στη δημοπρασία γίνεται οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο αφού δεν έχει απαγορευτεί η συμμετοχή του σε δημόσιες δημοπρασίες από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.
  • Τα εμπορεύματα υπόκεινται στις διατάξεις εισαγωγής (εγκρίσεις, άδειες υπουργείων κ.λ.π.).
  • Η δημοπρασία κατακυρώνεται στον τελευταίο πλειοδότη με πράξη της Επιτροπής εκποίησης, εφόσον κριθεί συμφέρουσα. 
  • Ο τελευταίος πλειοδότης έχει υποχρέωση μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την ημερομηνία της κατακύρωσης σε αυτόν, να καταθέσει το υπόλοιπο ποσό του εκπλειστηριάσματος συν τέλη χαρτοσήμου διαφορετικά θα κηρύσσεται έκπτωτος.
  • Η προκαταβολή του χάνεται και εκπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, γίνεται εκ νέου εις βάρος του αναπλειστηριασμός με την υποχρέωση να αποκαταστήσει και κάθε άλλη ζημία του Δημοσίου.
  • Μετά την κατακύρωση στο όνομα του τελευταίου πλειοδότη κατατίθεται αμέσως από αυτόν το ένα δέκατο (1/10) του εκπλειστηριάσματος και μετά υπογράφονται τα Πρακτικά της δημοπρασίας από: τον τελευταίο πλειοδότη, τον ελεγκτή και τον κήρυκα.
  • Ο πλειοδότης παραλαμβάνει τα εμπορεύματα από την αποθήκη με δικές του δαπάνες.

Τέλος, ο πλειοδότης έχει υποχρέωση να καταβάλλει τα κηρύκεια δικαιώματα.