Σοκ, θλίψη, αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων στη Φλώρινα αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όπου για μια ακόμη φορά αρρωστημένα μυαλά χτύπησαν τοποθετώντας δηλητήριο σε ωμό κιμά που «φύτεψαν» σε επτά σημεία γύρω από την πλατεία Αρχελάου.

Τα θύματα της νέας αυτής κτηνωδίας είναι πέντε αδέσποτα σκυλιά και μια γάτα που βρήκαν φρικτό θάνατο σε μια περιοχή που θεωρούσαν το μοναδικό τους σπίτι. Το μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Φλώρινας Φανή Χρήστου μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι αυτή τη φορά οι φόλες εντοπίστηκαν στην πλατεία Αρχελάου στο κέντρο της Φλώρινας όπου ζουν αρκετά αδέσποτα ζώα που σιτίζονται καθημερινά από εθελοντές του Σωματείου έξω από ένα παλιό σπίτι της περιοχής. Όπως επισημαίνει η κ. Χρήστου η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και στο νέο αυτό κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης αδέσποτων, που εκθέτει για πολλοστή φορά την πόλη της Φλώρινας καθώς μετατρέπεται καθημερινά σε ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητα του ή των δραστών.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας και τα πτώματα των δηλητηριασμένων ζώων μεταφέρθηκαν στο δημοτικό κτηνιατρείο όπου και έγινε η νεκροψία, η οποία έδειξε ως αιτία θανάτου τους τη δηλητηρίαση από κατανάλωση φόλας. Σύμφωνα με την κ. Χρήστου δείγμα από τη φόλα έχει σταλεί σε εργαστήριο για να εντοπιστεί το είδος του δηλητηρίου. Ο κτηνίατρος του δημοτικού κτηνιατρείου που διενήργησε την νεκροψία στα άτυχα αδέσποτα ζώα υποψιάζεται ότι οι δράστες αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν πολύ πιο ισχυρό δηλητήριο. Πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν και πάλι δηλητηριασμένα δολώματα επί της οδού Ολυμπιάδος στην Φλώρινα και συγκεκριμένα πολύ κοντά στην περιοχή που γίνεται η αγορά.

Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση εξόντωσης ζώων καθώς οι φόλες πέφτουν σαν βροχή σε κεντρικά σημεία της Φλώρινας και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους κάτοικους και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Η εγκληματική αυτή ενέργεια του ή των δραστών να τοποθετούν φόλες με ισχυρό δηλητήριο στην «καρδιά» της πόλης θέτει σε κίνδυνο και τις ζωές παιδιών αλλά και ανθρώπων που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ψάχνουν παντού για λίγο φαγητό.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας κάνει έκκληση σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της πόλης να εναντιωθούν στα εγκλήματα κατά των ζώων που συντελούνται στις γειτονιές τους και να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη οι δολοφόνοι των ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Όσοι γνωρίζουν την ταυτότητα του ή των δραστών που σκορπούν τον θάνατο με ισχυρά δηλητήρια να ενημερώσουν χωρίς κανέναν φόβο είτε το Σωματείο είτε το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας. Οι πολίτες της Φλώρινας δεν θα πρέπει να γίνουν συνένοχοι και σ’ αυτό το έγκλημα.