Η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ανακοινώνει ότι, εχθές, 02 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη, λόγω βλάβης που προξενήθηκε από παρέμβαση αγνώστων στο εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς πόσιμου νερού από πηγές στις Δεξαμενές της πόλης Φλώρινας, παρουσιάστηκε θολερότητα στο νερό του Δικτύου Ύδρευσης της Χαμηλής Ζώνης υδροδότησης της πόλης. Η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα την ίδια ημέρα, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, σε δασωμένη περιοχή και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικράτησε καθ’ όλη την ημέρα, διεκόπη η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. επί 14ωρο, με συνέπεια την εξάντληση των ήδη μειωμένων, λόγω λειψυδρίας, αποθεμάτων του πόσιμου νερού στις Δεξαμενές υδροδότησης της πόλης Φλώρινας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η διακοπή της υδροδότησης της πόλης Φλώρινας κατά τις νυχτερινές ώρες.
Σήμερα, 03 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στην πόλη της Φλώρινας και το παρεχόμενο νερό δεν παρουσιάζει θολερότητα. Τυχόν παρατηρούμενη θολερότητα στη βρύση καταναλωτών προέρχεται από νερό ευρισκόμενο στις σωληνώσεις του δικτύου, που σταδιακά θα εξαλειφθεί κατά τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.

Εκ της ΔΕΥΑΦ