Ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ηλεκτρονική εφαρμογή για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 100 δόσεις, αν τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ ή σε έως και 72 δόσεις σε περίπτωση που η οφειληή είναι πάνω από 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής:

• Η υποβολή της αίτησης γίνεται για ανοικτές ατομικές οφειλές όπως είναι καταχωρημένες στο TAXIS. Κατ’εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη ή πρόκειται για οφειλές από συνυποχρέωση ή/και συνυπευθυνότητα η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.
• Η καταβολή της πρώτης δόσης λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. 
• Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών της αίτησης. 
• Εφόσον δεν καταβάλλετε την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλλετε νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσετε τις οφειλές σας. 
• Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης με την χρήση μοναδικού κωδικού (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - Τ.Ρ.Ο.).

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλέτες με χρέη έως 1 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα taxisnet.gr και με την χρήση των κωδικών τους να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση.