Παραμερίζοντας τις ενδεχόμενες κυνηγετικές διαφορές που μπορεί να υπήρξαν μεταξύ τους, ομάδες τριχωτών θηραμάτων (λαγοκυνηγών, γουρουνοκυνηγών) συγκεντρώθηκαν και φέτος στο βουνό της Παπαδιάς όπου και τήρησαν την παράδοση, για το κλείσιμο της σεζόν.


Σε μια συμβολική ημέρα κυνηγιού, το πρωί της Κυριακή 18 Ιανουαρίου συναντήθηκε ομάδα 30 ατόμων στο βουνό όπου και απόλαυσαν την τελευταία ημέρα κυνηγιού και στη συνέχεια κατέληξαν στο Εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου της Τ.Κ. Σκοπού για ένα γλέντι που έμεινε αξέχαστο , καθώς υπήρχε πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό, καλή μουσική και ιδανικό περιβάλλον για ανταλλαγή απόψεων και σύσφιξη σχέσεων. 
Παράλληλα τελέστη και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας όπου ειπώθηκαν εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κυνήγι έχει πολλαπλά οφέλη, είναι άθλημα υψηλής σημασίας αφού αποτελεί αιτία ανθρώπινων σχέσεων, είναι ισχυρό κίνητρο προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, βοηθά με την άσκηση στην καλή φυσική κατάσταση του ανθρώπου και καταπολεμά το άγχος.

Τα διάφορα έργα που συχνά πραγματοποιούν οι κυνηγοί, πρακτικές θύρας κλπ. διαμορφώνουν μια νέα μορφή βελτιωμένου κυνηγιού. Αδιαμφισβήτητα το κυνήγι είναι αειφορική εκμετάλλευση ανανεώσιμου φυσικού πόρου των θηραματικών πληθυσμών και συμβάλλει καταλυτικά στο οικοσύστημα. 

Είναι επιτακτική ανάγκη της δυσαχθής εποχής, γεμάτη προβλήματα που βιώνουμε, να κατευθύνουμε τη νέα γενιά προς τη λατρεία της φύσης και χρειάζεται να γίνει ευρύτερα αντιληπτό από την κοινωνία και να αξιοποιηθεί, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νέων που είναι το μέλλον του κάθε τόπου.

Μάινος Δημήτρης, κυνηγός