Σπάνιο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube στο κανάλι του χρήστη 
Florina Macedonia φέρνει στις μνήμες των παλιότερων εικόνες από το περίφημο παζάρι της Φλώρινας που την δεκαετία του 1950-60 γινόταν στην σημερινή τοποθεσία που είναι κτισμένο το κτίριο του Αριστοτέλη.

Ιστορικό ντοκουμέντο σπάνιο σε εικόνες που σε καμιά περίπτωση δεν μοιάζουν με το σημερινό παζάρι της Φλώρινας που γίνεται την Τετάρτη.

Παραδοσιακές στολές οι γυναίκες ,καλαθάκια με τα προϊόντα, γαϊδουράκια ,και βέβαια η παραδοσιακή ζυγαριά διακρίνονται στο βίντεο.
Το βίντεο σύμφωνα με την ποιότητα της εικόνας (έγχρωμο) κατά πάσα πιθανότητα να τραβήχτηκε από κάποιον που εκείνη την εποχή είχε την δυνατότητα,ίσως κάποιος Φλωρινιώτης που ζούσε στο εξωτερικό και που ως γνωστόν τους καλοκαιρινούς μήνες ερχόντουσαν για να δουν τους συγγενείς να ήθελε να κρατήσει τις εικόνες αυτές ζωντανές για να τις δούμε εμείς σήμερα.!!

Σε κάθε περίπτωση τον ευχαριστούμε γιατί σήμερα βλέπουμε την 

Αν κάποιος από τους αναγνώστες μας διαθέτει κάτι παρόμοιο και θέλει να το μοιραστεί θα χαρούμε να το κοινοποιήσουμε.

Στείλτε μας φωτογραφίες η ακόμη και βίντεο από την ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση floriniotika@gmail.com η σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πως θα μας τα στείλετε εποικοινωνήστε μαζί μας μέσω μηνύματος στο facebook στην επίσημη σελίδα μας www.facebook.com/floriniotika