Λάζος ο βουνίσιος

Τα ίχνη αρκούδας τα εντόπισα σήμερα 13 Απριλίου 2015 το μεσημέρι , σε δασικό δρόμο πάνω απο το παλαιό υδραγωγείο της πόλης στην Φλώρινα.
 
Συγκεκριμένα τα φωτογράφησα στο πευκόδασος μετά το τελευταίο σπίτι πάνω απο το παλαιό υδραγωγείο , στον δασικό δρόμο που οδηγεί στο ιστορικό ύψωμα 1033 του βουνού βορείως της πόλης. 

Η αρκούδα επισκέφθηκε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα όπου το έδαφος ήταν έντονα λασπώδες (έβρεχε και χιόνιζε). Στο σημείο διακρίνονται αμυδρά και μικρά ίχνη νεογέννητου αρκουδιού ( φώτο 1) ανάμεσα στα ίχνη σκύλου ή λύκου και ίχνη αυτοκινήτων τύπου τζίπ (φώτο 2) .

Να σημειώσω ότι σε παρακείμενο ξέφωτο ανάμεσα σε πέυκα δίπλα στον δασικό δρόμο συνάντησα μερικά σκουπίδια και ικάζω ότι τριγύρναγε στο σημείο προς ανεύρεση τροφής 
Το γεγονός για άλλους είναι σημάδι ευχάριστο ( όποιος το δεί θεωρείται τυχερός) ενώ για άλλους δυσάρεστο Για μερικούς συμβολικά σημαίνει φτωχεια και καταστροφές (ειδικά όποιος έρθει σε άμεση οπτική επαφή , τριγυρνάει μοναχός μέσα στο δάσος και ανταμώσει με την αρκούδα και το μικρό της αρκουδάκι ) .

Προσωπικά ενιωσα ότι ήταν μία ευχάριστη στιγμή φωτογράφισης που την έψαχνα συνεχώς τις περασμένες ημέρες ιχνηλατώντας τα βουνά της Φλώρινας.