Μια μοναδική βραδιά γεμάτη με ήχους της ορχήστρας "Βασίλης Τσιτσάνης" η οποία τραγούδησε δημιουργίες Θεσσαλών στιχουργών ,ξεκίνησε και επίσημα το 15ημερο των "Πολιτιστικών Δρώμενων 2015" του Δήμου Φλώρινας.
Η χθεσινή βραδιά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο Θεσσαλών και φίλων Νομού Φλώρινας.
Ο χώρος γέμισε με μουσικές και τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Κώστα Βίρβου, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Μπάμπη Μπακάλη, Γιώργου Σαμολαδά και του Θόδωρου Δερβενιώτη. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με τον Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του.
Ξεχωριστή ήταν η ερμηνεία δυο τραγουδιών από την Φλωρινιώτισα καλλιτέχνιδα Χριστιάννα Τσουμίτα η οποία καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ.κ. Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας κ.κ. Άρης Αριστείδου, Άκης Καραγκιοζίδης και Μιχάλης Καρακόλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.