«Το χαστούκι ήταν χάδι».

Το να βάλεις τάξη σε ένα πλήθος αλλόφωνων και αλλοφρόνων κάτω από συνθήκες ακραίες, όπως εξαθλίωση, πείνα, εκνευρισμός, τοξικομανείς και φρενοβλαβείς δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, όση ψυχραιμία κα αν έχουν οι αστυνομικοί που καλούνται να βάλουν τάξη την χάνουν μετά από τις πολύωρες και πολυήμερες προσπάθειες τους.
Τα μπουλούκια των λαθρομεταναστών από ένα σημείο και μετά γίνονται επικίνδυνα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους περίγυρους ντόπιους κάτοικους.
Η τάξη δεν μπαίνει με ευγένεια ή παρακαλετό, σε τέτοιες περιπτώσεις η άσκηση βίας σε «λογικά πλαίσια» είναι απαραίτητη.
Οι πρόσφυγες κατέκλυσαν τα πάρκα της πρωτεύουσας και τα νησιά μας, σε λίγο θα μπουν στα σπίτια μας, στην κρεβατοκάμαρα μας και οι πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα, υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε πριν λίγους μήνες «εγώ είμαι για την υποδοχή, μετά δεν ξέρω που εξαφανίζονται» λόγια που προκαλούν ανατριχίλα και ντροπή.
Τα θύματα όπως πάντα οι ένστολοι, ο εύκολος στόχος όταν θέλουν οι πολιτικοί να ξεσπάσουν την οργή τους από την μία και από την άλλη τα λάθη τους.
Από την μια επιθυμούμαι να ελεγχτούν και περιοριστούν οι κανιβαλισμοί των λαθρομεταναστών και από την άλλη έχουμε την παράλογη απαίτηση να τους φέρονται οι αστυνομικοί σαν κολεγιόπαιδα, όχι κύριοι αυτό δεν γίνεται, φέρεσαι ευγενικά στον ευγενικό, μιλάς όμορφα σε αυτόν που ξέρει να ακούει, σε αντίθετη περίπτωση επαληθεύεται η ρήση «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».
Όλοι αυτοί που σήμερα βγήκαν με περίσσια «ανδρεία» και καταδίκασαν τον αστυφύλακα που έδωσε ένα χαστούκι στον λαθρομετανάστη, ας κάνουν τον κόπο να γίνουν εθελοντές και να μπουν ανάμεσα τους, αν αντέξουν 5 λεπτά της ώρας θα περάσουν στην ιστορία, ας το κάνουν να δουν πως έχουν τα πράγματα και μετά να διατάσουν ΕΔΕ και να θέτουν σε διαθεσιμότητα ανθρώπους που για οκτώ ώρες και πλέον αγωνίζονται καθημερινά να επιβάλουν την τάξη σε ανεξέλικτα και επικίνδυνα μπουλούκια που κατέκλισαν αυτοβούλως την χώρας μας… χωρίς την άδεια μας!


Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ