Φίλες και φίλοι,
Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς τους μικρούς ήρωες και τις μικρές ηρωίδες που επιμείνατε και στηρίξατε το Ποτάμι, τη φωνή της λογικής, στη Φλώρινα κατά τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εκπροσωπηθείτε επάξια, με τη βοήθεια των εκλεγμένων βουλευτών μας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Φλώρινας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εκπροσώπησης της Περιφερειακής μας Ενότητας στο Εθνικό Κοινοβούλιο και μέσω του Ποταμιού.
Ξέρετε ότι πάντα βάζουμε τη χώρα πάνω από το κόμμα. Σήμερα όμως θα ξεκινήσω ανάποδα μόνο και μόνο για να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια ότι υπεκφεύγω του αρνητικού αποτελέσματος. Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε. Χάσαμε δυνάμεις. Το Ποτάμι έχασε το ένα τρίτο περίπου της δύναμής του πανελλαδικά αλλά και τοπικά στην Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας. Για την ακρίβεια είμαστε οι μόνοι που χάσαμε, εκτός ίσως από τους υποστηρικτές της δραχμής. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω το γιατί. Θέλει ψύχραιμη σκέψη και νηφάλια συζήτηση η αναζήτηση των αιτίων. Να είστε βέβαιοι ότι αυτή η ανάλυση θα γίνει άμεσα και οργανωμένα και θα ενημερωθείτε σύντομα για τα συμπεράσματα.
Φοβάμαι πολύ όμως πως εκτός από εμάς, για ακόμα μια φορά, έχασαν και η χώρα αλλά και η δημοκρατία μας. Η συμμετοχή άγγιξε μετά βίας το 56,5% πανελλαδικά και το 36% (!) στην Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας - 20,74% (!) στον Δήμο Πρεσπών. Η Χρυσή Αυγή, παρά την κυνική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία ενός Έλληνα πολίτη λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, ενίσχυσε τα ποσοστά της παντού και στον νομό μας κέρδισε σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες και περίπου 400 νέες ψήφους. Τέλος, το κυριότερο, η χώρα πέρασε από μια νέα εκλογική περιπέτεια για να μην αλλάξει σχεδόν τίποτα πέρα από την εδραίωση της προσωπικής εξουσίας του κ. Τσίπρα και της κομματικής εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα. Το κόμμα πάνω από όλα και η χώρα δεύτερη προτεραιότητα.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως με αυτά τα δεδομένα κάποιοι θριαμβολογούν αλλά δεν έχει και σημασία γιατί τα προβλήματα της χώρας παραμένουν τεράστια και πρέπει να επιλυθούν. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι καλύτερο για τη χώρα.
Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τους Βουλευτές Φλώρινας κυρίους Κ. Σέλτσα και Ι. Αντωνιάδη για την επανεκλογή τους και όλους τους υποψήφιους βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας για τον αγώνα τους.

Με τιμή,
Λάζαρος Π. Γυμνόπουλος