Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015Επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΤΡΑΓΙΚΗ χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του οδοστρώματος στην πόλη της Φλώρινας.

Κεντρικοί δρόμοι, μικρότερες οδοί και πάροδοι μοιάζουν βομβαρδισμένα τοπία. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, των οδηγών αλλά και των πεζών είναι καθημερινές και απολύτως δικαιολογημένες.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι βροχοπτώσεις συχνές, ο χειμώνας προ των πυλών και τα χιόνια έρχονται. Λογικά εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση το πρόβλημα θα επιδεινωθεί δραματικά και η κυκλοφορία στις εν λόγω οδούς θα γίνει ΑΦΟΡΗΤΗ.

Αναμένω με ενδιαφέρον και αγωνία τις απαντήσεις των αρμοδίων.

----------------------

Φλώρινα 2-10-2015

Προς: Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Κύριε Πρόεδρε,

Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας τέθηκε τόσο από εμένα όσο και από άλλους Συμβούλους το ζήτημα της τραγικής και απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο οδόστρωμα πολλών οδών της πόλης μας, και απασχολεί το σύνολο των δημοτών και επισκεπτών της.

Δυστυχώς οι περιπτώσεις του κατεστραμμένου και απολύτως ακατάλληλου οδοστρώματος δεν περιορίζονται μόνο σε παρόδους και απομακρυσμένες οδούς από το κέντρο της πόλης μας (χωρίς να παραβλέπω την αναγκαιότητα επιδιόρθωσης και αυτών), αλλά το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και στις κεντρικές οδούς (Ν. Χάσου, Καστρισιανάκη, Π. Μελά κ.α.). όπου καθημερινά διέρχεται τεράστιος όγκος οχημάτων αλλά και πεζών.

Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των δημοτών και των επισκεπτών που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση είναι απολύτως εύλογα και δικαιολογημένα.

Αντιλαμβάνομαι πως η κατάσταση αυτή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ριζικά και στο σύνολο της, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας την οποία προφανώς και αντιμετωπίζει ο Δήμος μας λόγω της έλλειψης κονδυλίων στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, όμως θεωρώ απολύτως αναγκαίες τις άμεσες και επιβεβλημένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεδομένης της έλευσης του Φθινοπώρου και των συνεχών βροχοπτώσεων, η κατάσταση του ήδη ακατάλληλου οδοστρώματος θα επιδεινωθεί και η κυκλοφορία σε πολλές οδούς θα γίνει πλέον από αφόρητη έως αδύνατη.

Κύριε Πρόεδρε σας ζητώ να με ενημερώσετε σχετικά για τις προθέσεις καθώς και τον χρόνο των ενεργειών, στις οποίες προτίθεται να προβεί η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του εν λόγω σοβαρότατου προβλήματος.

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτω είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αν και θεωρώ πως το πρόβλημα είναι τόσο ορατό και έντονο, που δεν χρειάζεται αποδεικτικά στοιχεία.

Αδιάψευστο μάρτυρα της έντασης του προβλήματος, αποτελούν οι έντονες διαμαρτυρίες και τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συνδημοτών μας, των οποίων σίγουρα έχετε γίνει και εσείς αποδέκτης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χάτζιος Ε. Μιχαήλ
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.