ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εβδομάδας, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης πραγματοποίησε ενημερωτική διημερίδα με θέμα «Σχεδιάζω, υλοποιώ και συμμετέχω σε περιβαλλοντικά προγράμματα». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τους Σχολικούς Συμβούλους Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Την πρώτη μέρα της διημερίδας, ο κ. Νίκος Νάνης, υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Μελίτης, παρουσίασε τα προγράμματα που θα υλοποιήσει το ΚΠΕ κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νέο πρόγραμμα «Περιβάλλον και πολιτισμός στη γη του Αμυνταίου». Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τους σχολικούς συμβούλους κ.κ. Στέλλα Κασίδου, Ιωάννη Κασακαμανίδη και Κωνσταντία Βαϊρινού για τους τρόπους και τις μεθόδους υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Την επόμενη μέρα, στο πλαίσιο προβολής του νέου προγράμματος του Κ.Π.Ε. «Περιβάλλον και πολιτισμός στην περιοχή του Αμυνταίου», οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τους χώρους όπου θα υλοποιείται το πρόγραμμα. Έτσι, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην ελληνιστική πόλη Πετρών, στο οινοποιείο «Βεγορίτις», σε καζάνι απόσταξης στον Άγιο Παντελεήμονα και τέλος συμμετείχαν σε δράσεις και παιχνίδια στις όχθες της Βεγορίτιδας.

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, και πάλι στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εβδομάδας, το Κ.Π.Ε. Μελίτης πραγματοποίησε σειρά δράσεων σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της Φλώρινας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12-10-2015 σε συνεργασία με τα 2ο-4ο-5ο-6ο-7ο-9ο Νηπιαγωγεία στο ποτάμι της πόλης της Φλώρινας, τη Τρίτη 13-10-2015 σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του Αρμενοχωρίου στο ποτάμι του χωριού, Τη Τετάρτη 14-10-2015 σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του Αγ.Παντελεήμονα Αμυνταίου στη λίμνη του χωριού και την Πέμπτη 15-10-2015 σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Αχλάδας σε δράσεις στο ποτάμι του χωριού.

Το θέμα των δράσεων ήταν «Ποτάμια και λίμνες, χώροι αναψυχής και όχι σκουπιδότοποι» και στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών και η συμμετοχή τους σε δράσεις καθαρισμού και ανακύκλωσης.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δράσεις του Κέντρου κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής εβδομάδας. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που με τη μεγάλη και ενεργή συμμετοχή τους συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή της διημερίδας, καθώς και τους σχολικούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας κ.κ. Κασίδου, Κασκαμανίδη και Βαϊρινού για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους. Ευχαριστίες οφείλουμε και στους κυρίους Μπόσκο και Έλκα για τη φιλοξενία και ενημέρωση στους χώρους του οινοποιείου και του καζανιού απόσταξης αντίστοιχα. Τέλος, θερμά ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Γεωργόπουλο για τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην περιοχή του Αμυνταίου.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βεύης Μελίτης
Νίκος Νάνης