Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ υλοποιεί μια δράση ανταλλαγής νέων σε συνεργασία με εταίρο από την Ιρλανδία. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Opportunities on board” και έχει ως βασικό στόχο να βελτιώσει τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με εποικοδομητικό τρόπο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα φυσική και πνευματική υγεία.

Επιπλέον το σχέδιο επιδιώκει την ανάπτυξη της ιδέας του ενεργού ευρωπαίου πολίτη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 34 νέοι από Ελλάδα και Ιρλανδία. Η Ελληνική ομάδα απαρτίζεται από μαθητές 15-19 ετών, νέα παιδιά από Φλώρινα και Αμύνταιο με μεγάλη διάθεση για συμμετοχή σε νέες εμπειρίες που διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Η πρώτη δράση του προγράμματος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 στην Ιρλανδία και η δεύτερη υλοποιείται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, σε Φλώρινα και Αμύνταιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και η παραμονή των Ιρλανδών εταίρων θα διαρκέσει από Πέμπτη 22 Οκτωβρίου μέχρι και Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015.
Θέλοντας να μοιραστούμε την εμπειρία και τις εικόνες που μας άφησε αυτή η συναρπαστική δράση σας προσκαλούμε στην κοινή παρουσίαση - συνέντευξη που θα έχουμε με τους Ιρλανδούς φίλους την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17.30 στη Στέγη Ποντίων στο Αμύνταιο. Σας περιμένουμε να ταξιδέψετε με την φαντασία σας στο ταξίδι της Ευρώπης που για εμάς μόλις ξεκίνησε.

Οι Νέοι Μπροστά!
Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας