Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας ενημερώνουν το κοινό που δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εκθέσεις με κοινό θέμα
"Διαφορετικότητα και αφομοίωση σε αρχαία και σύγχρονα δημιουργήματα"
ότι θα φιλοξενούνται στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας έως τη 15η Ιανουαρίου 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι στον όροφο του Μουσείου εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα από το νεκροταφείο αρχαϊκών και κλασικών χρόνων της Αχλάδας, ντόπια και εισαγμένα, τα οποία αναδεικνύουν με τον δικό τους τρόπο τη δημιουργικότητα μέσα από την αφομοίωση του “ξενόφερτου”.
Στον ισόγειο χώρο εκτίθενται εικαστικά έργα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι δημιουργοί τους σχολιάζουν με τον προσωπικό εικαστικό τους λόγο κάποιες από τις όψεις της διαφορετικότητας, τις οποίες οι σύγχρονες κοινωνίες περιθωριοποιούν και απομονώνουν αντί να τις αποδέχονται και σταδιακά να τις ενσωματώνουν.
Οι εκθέσεις οργανώθηκαν με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έναν θεσμό ο οποίος για τη διετία 2015-2016 εστιάζει στη "Βία και την Ανεκτικότητα".

Πληροφορίες: Τηλ.: 23850 28206
FAX: 23850 28231
email: efaflo@culture.gr
Χριστίνα Ζιώτα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.