2.891 προσλήψεις μονίμων και εποχικών στο Δημόσιο μέχρι τις Γιορτές 

Αιτήσεις μονίμων και εποχικών θα υποβάλλονται όλη την περίοδο μέχρι και τις Γιορτές. Συγκεκριμένα, θα γίνουν 1.357 προσλήψεις σε δήμους, ΥΠΑ, ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΕΦΕΤ, Βρεφοκομείο Αθηνών, Ταμείο Παρακαταθηκών, μουσεία.

Ενώ επιπλέον οι ΟΤΑ θα προσλάβουν 1.534 γυμναστές για 8 μήνες στο πλαίσιο των προγραμμάτων. 

Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: βρεφονηπιοκόμοι, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές, μάγειρες, εργάτες, καθαριστές κ.α. 

Οι αιτήσεις για το μόνιμο προσωπικό υποβάλλονται αποκλειστικά στο ΑΣΕΠ με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ οι αιτήσεις για το εποχικό προσωπικό υποβάλλονται απευθείας στους φορείς που προκηρύσσουν τις θέσεις.

Νέα προκήρυξη για 37 μόνιμους στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ενέκρινε αίτημα για προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ σε υφιστάμενες οργανικές θέσεις, για την κάλυψη των ελάχιστων αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία του φορέα. 
Η έγκριση δόθηκε κατόπιν εξέτασης αιτημάτων για την ανάγκη στελέχωσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακά περιοχής που εποπτεύει, της ιδιαίτερης πολυπλοκότητάς της και της μεγάλης γεωγραφικά συγκέντρωσης επιχειρήσεων, την ανάγκη στελέχωσης της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης, τις ανάγκες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης - Πληροφορικής (ΔΕΕΠ), της Κ.Υ. του ΕΦΕΤ. Επίσης τις ανάγκες στελέχωσης της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων (ΔΕρΕ) (RASFF), της Διεύθυνσης Ελέγχου Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) (ΠΟΕΣΕ/ Συντονισμός Περιφερειών), στελέχωσης και ανάπτυξης των Διευθύνσεων Αξιολόγησης Εγκρίσεων (ΔΑΕ) και Διατροφικής Πολιτικής (ΔΔΠ), τις ανάγκες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, που έχει δέκα (10) υπαλλήλους, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας (μεγάλη γεωγραφική περιοχή), Βορείου Αιγαίου, που έχει πέντε (5) υπαλλήλους, Ηπείρου, που έχει δέκα (10) υπαλλήλους εκ των οποίων ένα (1) Διοικητικό, Πελοποννήσου που έχει τρεις (3) υπαλλήλους. 
Και τέλος τo γεγονός ότι τόσο στην Π.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όσο και στην Π.Δ. Ηπείρου υπηρετεί αντίστοιχα ένας (1) μόνο διοικητικός υπάλληλος, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία των Διευθύνσεων. 

Από σήμερα οι αιτήσεις για 690 μόνιμους μηχανικούς, διοικητικούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία 

Από σήμερα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι για τις 690 μόνιμες θέσεις ΤΕ και ΔΕ στα νοσοκομεία. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει την 1η Δεκεμβρίου. 

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, αποστέλλονται στον υποψήφιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η επιβεβαίωση της υποβολής και ο αριθμός του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησης συνοδευόμενος από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση εμφανίζεται στην οθόνη των υποψηφίων σε εκτυπώσιμη μορφή. 
Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. 
Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν. 
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΤΕ ή ΔΕ). Η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. 
Προσόντα Για τις θέσεις των βοηθών νοσηλευτών ζητούνται: 
  • Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ) ή ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών ή Βοηθών Νοσοκόμων ή Νοσηλευτικής ή Νοσηλευτικής Τραυματολογίας (Βοηθός Τραυματολογίας Ορθοπαιδικής) ή Νοσηλευτικής Χειρουργείου ή Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων (Ειδικής Νοσηλευτικής) ή Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις ή Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής ή Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ή Βοηθός Νοσηλευτικής Ταραυματολογίας ή Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου ή Βοηθός Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων ή Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές παθήσεις ή Βοηθών Γενικής Νοσηλείας ή Βοηθός Νοσηλευτή δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. 

Διαγωνισμός για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μέσω ΑΣΕΠ 

Ξεκινάει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 32 μόνιμους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 
Η προκήρυξη προβλέπει γραπτό διαγωνισμό για όσους έχουν τα απαραίτητα προσόντα. 
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες, να έχουν γεννηθεί από το έτος 1985 έως και το έτος 1994, να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να μην έχουν κώλυμα διορισμού, να διαθέτουν πιστοποιητικό Υγείας Γ’ Κατηγορίας, να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών. 
Οι άνδρες μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. 

Έως 23/11 οι αιτήσεις για 136 προσλήψεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών 
Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν τριάντα έξι (136) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το χρονικό διάστημα από υπογραφή της σύμβασης έως 31/08/2016 με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων καθορίζεται για το χρονικό διάστημα από 13/11/2015 έως και 23/11/2015. 


1.534 προσλήψεις γυμναστών σε δήμους - Οι θέσεις 

Υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2431/Β/11-11-2015) για την έγκριση πρόσληψης πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σκοπό τη στελέχωση των Ο.Τ.Α. και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, οι οποίοι υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) έτους 2015-16. Για τη χρονιά 2015-156 θα προσληφθούν 1534 γυμναστές για Προγράμματα Άθλησης που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες αθλουμένων. 

Σύντομα θα ακολουθήσει η απόφαση έγκρισης υλοποίησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους περιόδου 2015-2016. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η κατανομή θέσεων για την πρόσληψη χιλίων πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (1.534) Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατ’ ανώτατο όριο, με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) έτους 2015−2016, όπως αυτές αξιολογούνται και εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού, δια της Δ/νσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής. 

Όσοι επιλέγονται για να εργαστούν στα Π.Α.γ.Ο. υπογράφουν σύμβαση εργασίας με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος διάρκειας έως 8 μήνες, στην οποία καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και του Οργανωτικού Πλαισίου 

Προσλήψεις μονίμων σε δήμους και Ταμείο Παρακαταθηκών 

Εκδόθηκε η 1Δ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 100 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και 21 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), μόνιμου προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2015 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 01-01-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση - αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα. 
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ'). 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 21η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα. 
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 1Δ/2015 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510 αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν. 

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 28ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Δευτέρας. 
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).