ΠΡΟΣ: Κεντρική Διοίκηση Σ.Τ.Υ.Ε
Το προεδρείο του συλλόγου τεχνικών υπάλληλων Ελλάδος (Σ.Τ.Υ.Ε.) παράρτημα N. Φλώρινας θέλει να εκφράσει την αγωνιά των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους για τα ακούσματα των τελευταίων ήμερων πως θα κλείσει το ορυχείο Αχλάδας αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με την ΔΕΗ ΑΕ.

Απευθύνει έκλυση προς τους αρμόδιους να κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν και να συνεχίσουν την συνεργασία τους κάνοντας έστω και κάποιες υποχωρήσεις.

Επιθυμούμε από την διεύθυνση ορυχείων ΔΕΗ Α.Ε., την διεύθυνση του ορυχείου Αχλάδας Α.Ε, τον Υπουργό Ανάπτυξης, τους Βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη και τους φορείς του νομού μας προς επίλυση του θέματος.

Ζητάμε άμεσα λύση για να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Είμαστε πρωταθλητές της ανεργίας με 35% σήμερα και πρωταθλητές της φτώχειας. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η αγορά υπολειτουργεί στηριζομένη στου λίγους εργαζόμενους που απομένουν μέσα απο τις ελάχιστες επιχειρήσεις που αντέχουν ακόμη τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών.

Η Φλώρινα δεν αντέχει σε άλλη ανεργία και εν όψη του βαρύ χειμώνα που έχει. Τα τοπικά διαμερίσματα γύρω από το ορυχείο έχουν χάσει τις περιούσιες του για χάρη του λιγνίτη και για την παράγωγη ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ ΑΕ τροφοδοτώντας όλη την χώρα, ακόμα και τα ξενοδοχεία των νησιών μας.

Ο Σύλλογος μας αποφάσισε και συμμετέχει στην 3ημερη απεργία που προκήρυξε το Εργοταξιακό Σωματείο Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, από 18 - 21 Νοεμβρίου 2015 ως ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συναδέλφους μας οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Σ.Τ.Υ.Ε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΗΤΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ           ΤΣΟΜΠΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

Κοινοποίηση:
Βουλευτές Φλώρινας κ.Σέλτσα- κ.Αντωνιάδη
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη
Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρο
Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας κα Παναγιωτίδου
Διεύθυνση ΑΗΣ Φλώρινας
Γενική Διεύθυνση ορυχείων ΔΕΗ ΑΕ
Γενική Διεύθυνση Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ ΑΕ Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
Διεύθυνση Ορυχείων Αχλάδας Α.Ε.
Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο
ΜΜΕ