Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

on

Το πανάρχαιο έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα» θα αναβιώσει και φέτος την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στο Αμύνταιο.
Από νωρίς το απόγευμα παραδοσιακοί ήχοι θα γεμίσουν το κέντρο και τις γειτονιές του Αμυνταίου εισάγοντάς μας στο εορταστικό κλίμα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μικρότερες φωτιές θα ανάψουν στις γειτονιές του Αμυνταίου, στις οποίες παρέες μικρών και μεγάλων δίνουν το δικό τους στίγμα.
Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το άναμμα της πρώτης φωτιάς στις 21:00 μ. μ. στον ανοικτό χώρο , στο δρόμο προς Φλώρινα (αλάνα έναντι Συρίλλα ), όπου ο Δήμος Αμυνταίου θα προσφέρει Αμυντιώτικο κρασί -φασολάδα-λουκουμάδες καθώς και εδέσματα-γλυκά που θα ετοιμάσουν οι Σύλλογοι του Αμυνταίου . Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακή ορχήστρα.
Η δεύτερη φωτιά θα ανάψει στην αλάνα , στο παλιό Αμύνταιο στις 24:00μ.μ. , όπου επίσης θα προσφερθεί άφθονο κρασί και η παραδοσιακή ορχήστρα θα συντροφεύει τους επισκέπτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Σας περιμένουμε όλους, για να διασκεδάσουμε τιμώντας παράλληλα την παράδοση.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.