Στη φωτο: Α.Τάχου, Β.Βαγουρδής, Δ.Πατσούρης, Β.Κοΐδης.



1975…

Ο Δημήτρης Πατσούρης, ο αδελφός του Αλέκος, και ο Βασίλης Βαγουρδής, με συμπαραστάτες άλλους φίλους και συντοπίτες, αποφασίζουν και ιδρύουν την πρώτη Αερολέσχη Φλώρινας. Ανάμεσά τους και μία πολύ δυναμική γυναίκα της εποχής εκείνης...

Έτσι συγκροτείται το πρώτο Συμβούλιο με τους…

Βαγουρδή Βασίλη – Πρόεδρο
Τάχου Αμαλία – Αντιπρόεδρο
Μίντση Δημήτρη – Γ. Γραμματέα
Πατσούρη Αλέκο – Ταμία
Και μέλη τους…
Βάσσου Κων/νο, Κοΐδη Βασίλη και Βαγουρδή Δημήτριο.

Η κ.Έρη Βαγουρδή θυμάται : 

Έντεκα χρονών κοριτσάκι ήμουν, την ημέρα που περιμέναμε στο «αεροδρόμιο» να προσγειωθεί το αεροπλάνο της Λέσχης. Γεγονός μεγάλο για την πόλη μας και ο συγκεντρωμένος κόσμος, πολύς!
Και ύστερα, σε μια γιορτή ανοιχτή για όλους, υπομονετικά περιμέναμε τη σειρά μας για μια μικρή βόλτα επάνω από την μικρή μας πόλη, δίπλα από τα καταπράσινα βουνά μας.
Στη δική μου πτήση είχα παρέα την κυρία Ελένη Σούλα, την σύζυγο του αείμνηστου Αναστάσιου Σούλα, η οποία αν και φοβόταν πολύ, δεν ήθελε και να χάσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Είχε γαντζωθεί από το μπράτσο μου και με έσφιγγε μέχρι το τέλος της πολύ όμορφης βόλτας. Κάθε φορά που το σκέφτομαι, χαμογελώ και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα και πώς, να την βοηθήσω, εγώ, που μάλλον λόγω ηλικίας, είχα άγνοια κινδύνου! Μπροστά, στη θέση του συγκυβερνήτη, ο θείος μου ο Μίμης, που είχε το νου του να τραβάει φωτογραφίες και ν΄απαθανατίζει στιγμές!

Όλοι όσοι πετάξαμε, πήραμε και Πτυχίο Εθισμού, και η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά πετούσα με αεροπλάνο… και πιο σωστά, με μικρό τετραθέσιο αεροπλάνο!!!

Εκείνη την μέρα, κάπου εκεί, στο λιβάδι της Αερολέσχης, ήταν και ο Πάνος. Φυσικό, αφού ο πατέρας του –και αργότερα πεθερός μου- ήταν από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη. Όμως ακόμα δεν τον γνώριζα, δεν συναντηθήκαμε, δε μιλήσαμε.
Η «ζωή» ήθελε να τον φέρει στον δρόμο μου δύο χρόνια αργότερα…….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καλή «πτήση» πεθερέ μου…. τα φτερά της ψυχής σου δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ πια ….
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΣΗΜ : Ευχαριστούμε θερμά την κ.Έρη Βαγουρδή για την παραχώρηση του αρχείου της.