Ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας ανέβασαν στα Βραβεία Ελληνικής κουζίνας 2016, μια κατηγορία παρακάτω από τους “Χρυσούς Σκούφους 2016”, 3 επιχειρήσεις – εστιατόρια από τον Ν.Φλώρινας.
Ακολουθούν οι βραβευμένες επιχειρήσεις, όπως δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα των Βραβείων xrysoiskoufoi.gr: 




Ναουμίδης
14 / 20
Κλασική ελληνική κουζίνα

Ιδιοκτήτης: Πέτρος Ναουμίδης
Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης
Κορυφαίο πιάτο: Πέστροφα με πουρέ σελινόριζας και κρέμα λεμονιού 





Κοντοσώρος

14,5 / 20
Δημιουργική ελληνική κουζίνα
Μακεδονία – Ν. Φλώρινας – Ξινό Νερό
Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος
Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος
Κορυφαίο πιάτο: Φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο με λιαστή ντομάτα φλωρινέλα 

Θωμάς
14 / 20
Μακεδονίτικη κουζίνα
Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης , Νϊκος Πάσπαλης
Σεφ: Ελένη Πάσπαλη , Νϊκος Πάσπαλης
Κορυφαίο πιάτο: Τραχανάς με άγρια μανιτάρια




Πηγή: xrysoiskoufoi.gr