Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 41η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, η οποία θα διαρκέσει ως την Κυριακή. Η Καστοριά, ως καταξιωμένη μητρόπολη παραγωγής και επεξεργασίας γούνινων ενδυμάτων και αξεσουάρ προσφέρει και φέτος, την δυνατότητα  σε 103 επαγγελματίες του κλάδου γούνας, δέρματος και σύγχρονου design να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, να δείξουν το ταλέντο και την δημιουργικότητα τους και κυρίως να αναπτύξουν και να προωθήσουν  τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές.

Μέσα από μια άρτια παρουσίαση του εκθεσιακού χώρου, όπου κυριαρχεί η σύγχρονη τεχνική, ο φορέας διοργάνωσης Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας  προσπάθησε και φέτος, να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς και να παρουσιάσει μια έκθεση ανάλογη και καλύτερη των διοργανώσεων του κλάδου διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, η Καστοριά συγκαταλέγεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην δεύτερη θέση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων μεγάλων κέντρων γούνας,  με μια ξεχωριστή ποιότητα και αισθητική τόσο στην οργάνωση όσο και στην παρουσίαση. Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς  ο Προφήτης Ηλίας κατέβαλλε και φέτος  τα μέγιστα ώστε να τονωθεί η αγοραστική κίνηση και οι εμπορικές πράξεις που θα σημειωθούν να αποβούν προς όφελος  της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και  εκθετών.

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση κατά την οποία πραγματοποιείται η φετινή διοργάνωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, στην εναρκτήρια ομιλία του.

Την ανάγκη της περεταίρω τόνωσης και ανάπτυξης της εξωστρέφειας του κλάδου της γούνας τόνισε στην ομιλία του υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.

Την στήριξη της στον κλάδο της γούνας εξέφρασε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τεληγιορίδου.

«Θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις φορείς και πολιτεία για  να στηρίξουμε τον κλάδο, να δώσουμε λύσεις και διεξόδους, ώστε η κρίση να αποτελέσει παρελθόν και αν αναπτυχθεί περεταίρω η εξαγωγική δραστηριότητα».

«Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα διαθέσουμε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για την απασχόληση και την εξωστρέφεια μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου, θα στηρίξουμε 500 ανέργους του κλάδου. Επίσης πρέπει να δώσουμε προώθηση και στο brand name, όπου με ειδικό τσιπάκι θα ελέγχεται το αρχικό όσο και το τελικό προϊόν», τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Η 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς φιλοξενείται και φέτος στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, ένα κτήριο το οποίο αποτελεί στολίδι για τον κλάδο και το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Η Διοίκηση βρίσκεται πάντα στο πλευρό των γουνοποιών και προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίζει την διοργάνωση με σκοπό να την καθιερώσει ως την πρώτη κλαδική έκθεση στον κόσμο.

πηγή: kastrotislimniskastoria