Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

on

Έναν μαραθώνιο ζωής για να σώσουν το 4χρονο παιδί τους δίνουν οι γονείς του μικρού Κωνσταντίνου που ζητούν τη στήριξη και την συμπαράσταση όλων. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα γενναίο αγόρι που πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου με αρχικό όγκο στο αριστερό επινεφρίδιο και μεταστάσεις στα οστά και τον μυελό. 

Οπως γράφει το amaliadanews.gr. για τους γονείς του, Ευθύμη και Παρασκευή, το χαμόγελο του Κωνσταντίνου είναι ίσως το μόνο πράγμα που τους κάνει να αγωνίζονται εδώ και καιρό, προκειμένου να τον βοηθήσουν. 
Αντιμέτωπος με την πιο σκληρή μάχη της ζωής του και ας είναι μόλις τεσσάρων χρόνων, ο μικρός Κωνσταντίνος παλεύει. Βρίσκει αγάπη, ασφάλεια και νιώθει δυνατός στα χέρια των γονιών του. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, παρά τον Γολγοθά που ανεβαίνει, δεν έχει χάσει ούτε στιγμή το παιδικό του κέφι και το χαμόγελό του.
Οι γιατροί του, στο Ιπποκράτειο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θεραπεία του, ωστόσο αυτή τη στιγμή ούτε στη Γερμανία ούτε στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο. 

Μόνη του ελπίδα, μέχρι χθες, ήταν να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγο (University of Chicago Corner Children’s Hospital), που έλαβε γνώση και μπορεί να αναλάβει τη σοβαρή περίπτωσή του, καθώς φημίζεται για παιδιατρικά ζητήματα τέτοιας βαρύτητας. Ωστόσο, τα έξοδα νοσηλείας είναι πάρα πολύ υψηλά και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν συνδέεται με κανέναν ασφαλιστικό φορέα με αποτέλεσμα το ποσό να φτάνει στα 250.000 δολάρια και τα νοσήλια ακόμα ψηλότερα. 

Πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, όπως λέει ο πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου στο protothema.gr, «ήρθαμε σε επαφή με ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο (σ.σ. του Σινσινάτι, στην πολιτεία του Οχάιο) και, παρά το δυσβάσταχτο ποσό που απαιτείται, δίνουμε με νύχια και δόντια μάχη για να συγκεντρώσουμε το ποσό, που είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σε λίγο καιρό θα ετοιμαστούμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε, με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, να συγκεντρώσουμε το ποσό και να σώσουμε το παιδί μας, να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης που ζούμε».
Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς του Κωνσταντίνου, Ευθύμιος Κοτσώνης και Παρασκευή Καλαϊτζίδου, έχουν ανοίξει τον λογαριασμό

119-00-2310030090 με ΙΒΑΝ GR07 0140 1190 1190 0231 0030 090 στην Alpha Bank τον οποίο έχει εγκρίνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη σωτηρία του παιδιού. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.