Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, τουρνουά μίνι βόλεϊ με τη συμμετοχή  πολλών Σχολείων του Νομού της Φλώρινας.
Συνδιοργανωτές ήταν το 3ο Δημοτικό Σχολείο, η ομάδα Φυσικής Αγωγής της Φλώρινας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. 
Η εκδήλωσε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αν και γινόταν πρώτη φορά και ο λόγος είναι η άριστη συνεργασία των τριών συνδιοργανωτών, οι οποίοι αφιέρωσαν πολλές ώρες, ώστε να οργανώσουν άριστα αυτή την εκδήλωση.


Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας για την άριστη φιλοξενία τους,  την ομάδα Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι χωρίς οικονομικούς πόρους προσέφεραν προσωπική εργασία στην οργάνωση, ενημέρωση σχολείων, σχεδιασμό και εγκατάσταση- απεγκατάσταση γηπέδων, αλλά και την ημέρα της εκδήλωσης, χειρίστηκαν άριστα το μεγάλο αριθμό παιδιών, ώστε να κυλίσουν όλα ομαλά.
Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στον κ. Δελέγκο Διονύση, ο οποίος λόγο του ρόλου του ως εκπαιδευτικός, μέλος της ομάδας Φυσικής Αγωγής και μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, βοήθησε στο συντονισμό και την άριστη συνεργασία των τριών συνδιοργανωτών. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων κ. Λιθοξοΐδη Κωνσταντίνο και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο σύσσωμο, ημέρες πριν και μετά από πολλά συμβούλια, κατάφεραν βάζοντας και προσωπική εργασία, να αφαιρέσουν τους παλιούς επικίνδυνους στυλοβάτες του Βόλεϊ και να εγκαταστήσουν νέους και ασφαλείς με την αρωγή του Δήμου Φλώρινας.


Δικό τους έργο είναι και το βάψιμο των γραμμών και του γηπέδου βόλεϊ.
Επίσης την ημέρα της εκδήλωσης ήταν όλοι εκεί, βοηθώντας και προσφέροντας σε όλους τους μαθητές νερά και κρουασάν σαν καλοί οικοδεσπότες.

Επίσης να ευχαριστήσω το μέλος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Πολπατζή Σίμο, ο οποίος προσέφερε μέρος των χρωμάτων που χρειάστηκαν για να βαφεί το γήπεδο του Βόλεϊ.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία της εκδήλωσης. 


Να ευχαριστήσω επίσης και τους πολλούς επισκέπτες μας, ξεκινώντας από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κίμωνα Σαββάκη, τους Σχολικούς Συμβούλους κ. Κασκαμανίδη Ιωάννη και κα. Βαϊρινού Κωνσταντίνα, τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Τσούλη Θωμά, την Υπεύθυνη εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κα. Τσολοπάνη-Βάσιου Θεοδώρα και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ελπίζω να επαναληφθεί η εκδήλωση και τη νέα Σχολική χρονιά, με συμμετοχές ομάδων και από άλλα αθλήματα. (Μπάσκετ Ποδόσφαιρο κλπ)
Θα χαρούμε πολύ και του χρόνου να δούμε στο τέλος της εκδήλωσης την χαρά και την ικανοποίηση μικρών και μεγάλων που είδαμε σήμερα, άσχετα αν έχασαν ή κέρδισαν στον αγώνα στο τέλος έφυγαν όλοι χαρούμενοι.

Ο Δ/ντης του 3ου Δ.Σ. Φλώρινας
Συγκελάκης Γιώργος