γράφει ο Κώστας Τρύφων 

Πριν πολλά χρόνια στα μαθητικά μου χρόνια γνώρισα τον Τάσο Χατζηχρήστο ως συμμαθητή ...
Ένας χαρακτήρας διαμάντι με το αίσθημα του δικαίου να είναι στο ύψιστο σημείο από τότε.

Δεν του άρεσε η αδικία ,,,τίμιος και σοβαρός από τότε σε όλα και άριστος μαθητής.
Από τότε λοιπόν είχε το πάθος με τα αμάξια με την ταχύτητα και βέβαια την τρέλα με τα Lada που εκείνα τα χρόνια ήταν γνωστά για την ανθεκτικότητα τους ως αμαξώματα και ως μηχανές.



Πέρασαν τα χρόνια και ο καθένας μας ακολούθησε την πορεία του στην ζωή ...Εγώ ασχολήθηκα με διάφορα επαγγέλματα και ο καλός φίλος Τάσος ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του γνωστού συμβολαιογράφου της Φλώρινας κ.Χρήστου Χατζηχρήστου.
Δεν άφησε όμως ούτε στιγμή την αγάπη του για την ταχύτητα για τους αγώνες σε χωμάτινες η ασφάλτινες διαδρομές.

Μια αγάπη η οποία θέλει ιδιαίτερες γνώσεις τόσο οδηγικές όσο και οικονομικές....γιατί κακά τα ψέμματα για να τρέξεις σε έναν αγώνα σε οποιοδήποτε κατηγορία χώμα η άσφαλτο πρέπει να προετοιμάσεις και υποστηρίξεις όλο το εγχείρημα οικονομικά...άρα θα στερήσεις κάτι άλλο από την ζωή σου όπως για παράδειγμα η διασκέδαση...

Άθλημα απαιτητικό που θέλοντας και μη ακολουθώντας αυτό το πάθος της ταχύτητας πρέπει να ξέρεις ότι θα "χαλάσεις" πολύ χρήμα για να στέκεσαι και να συναγωνίζεσαι "θηρία" δίπλα σου.


Και ο Τάσος όπως έδειξε και δείχνει στέκεται πανάξια δίπλα σε δυνατά ονόματα της ταχύτητας τόσο εκτός δρόμου όσο και στην άσφαλτο ....πέρνωντας μέρος σε δεξιοτεχνίες ,αλλά και σε αναβάσεις οπού συμμετέχουν οδηγοί αναγνωρισμένοι παγκόσμια ,πανελλήνια όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μάριος Ηλιόπουλος στην άσφαλτο ...αλλά και πληρώματα όπως του Ισραήλ ,της Ιταλίας , κ.α που είναι πάρα πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και που υποστηρίζονται με πολύ οργανωμένες τεχνικές ομάδες αλλά και οικονομικά.

Με την αμέριστη βοήθεια των χορηγών του σε κάθε αγώνα και με την "σημαία της Φλώρινας" που τόσο αγαπάει ο Τάσος 3 χρόνια τώρα κυνηγά το όνειρο του και διακρίνεται ,επιβραβεύεται σε κάθε αγώνα.


Είναι αυτός που με τις γνωριμίες του και τις αφιλοκερδής προσπάθειες του κατάφερε να εδραιώσει το Rally Greece Offroad 4X4 στην Δυτική Μακεδονια και πιο συγκεκριμένα στην Φλώρινα στα βουνά της Φλώρινας.
Τιμήθηκε από τους διοργανωτές ως η ψυχή της διοργάνωσης ,τιμήθηκε από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας (Α.Λ.Π.)της οποίας είναι ενεργό μέλος μιας και η Φλώρινα δεν έχει ενεργή αγωνιστική λέσχη αυτοκινήτου.
Από όσο γνωρίζω στις 2 πρώτες χρονιές τα έξοδα ήταν κατά 90% δικά του με συμμετοχή λίγων χορηγών κατά κύριο λόγο στο τεχνικό κομμάτι.



Ήταν αυτός που έπεισε του διοργανωτές να γνωρίσουν τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Μακεδονίας με τις απαράμιλλες ομορφιές και τις μοναδικές φυσικές διαδρομές ώστε να καταφέρει να μετακομίσει τον αγώνα από τα Καλάβρυτα στις χωμάτινες πίστες των 4 νομών της Δυτικής Μακεδονίας.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν που φέρνει διακρίσεις στην Φλώρινα πάντα ...!!

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται ένας αθλητής είναι η συμπαράσταση του κόσμου ..το χειροκρότημα ,το επιφώνημα,η ψυχολογική στήριξη ...και πολύ περισσότερο όταν αυτός ο αθλητής είναι από τον τόπο που γίνονται οι αγώνες οι οποίοι τυγχάνει να είναι διεθνείς....αξίζει κάθε προσπάθεια του Τάσου να έχει την στήριξη των Φλωρινιωτών έστω και με ένα απλό χειροκρότημα γιατί αυτό είναι η επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει και τον κάνει να νιώθει νικητής !!!!

Φίλε Τάσο για εμάς που σε ξέρουμε καλά ως άνθρωπο αλλά και ως αθλητή και επειδή σε ακολουθούμε παντού στους αγώνες που παίρνεις μέρος είσαι ΝΙΚΗΤΗΣ και θα είσαι πάντα νικητής.