Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Μαθηματικός Χώρος Εργασίας» από 18 έως 22 Ιουλίου 2016 στο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα
Μετά την Λευκωσία, το Παρίσι, το Μόντρεαλ και τη Μαδρίτη η Φλώρινα θα υποδεχθεί ερευνητές του χώρου της Διδακτικής των Μαθηματικών από τη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική καθώς και από την Ευρώπη με σκοπό να ανταλλάξουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σχετικά με τα φαινόμενα που αναπτύσσονται στη διδασκαλία των Μαθηματικών υπό το πρίσμα της θεωρίας των Μαθηματικών Χώρων Εργασίας.

Ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας είναι από τους βασικούς συμπαραστάτες και συνδιοργανωτές του Συνεδρίου. 
Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου το βράδυ εκδήλωση υποδοχής των Συνέδρων στον φιλόξενο χώρο του «Αριστοτέλη». 
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα υποδεχθεί με τη σειρά της τους Συνέδρους την Τρίτη 19 Ιουλίου στον φιλόξενο χώρο του Roof Garden του Ξενοδοχείου «Λύγκος». 
Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως σκοπό να έρθουν οι Σύνεδροι σε επαφή με τα τοπικά έθιμα, μουσικές και γεύσεις και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας να αναδείξουν την Ελληνική φιλοξενία και τις δυνατότητες του τόπου.


Ευχαριστούμε τις Τοπικές Δομές για τη φιλοξενία τους.


Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής 
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας