Υπογράφηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 από τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τον ανάδοχο κ. Στέφανο Πατεγάκη η σύμβαση για την πραγματοποίηση «Συμπληρωματικών Εργασιών Ανάπλασης Χώρου πρώην Ζωολογικού Κήπου», έργο συνολικού προϋπολογισμού 119.675,19 €.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ελλάδα- πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Ο κ. Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης είπε:

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη δεύτερη σύμβαση για την ανάπλαση χώρων του πρώην ζωολογικού κήπου Φλώρινας.
Με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης κάναμε πολλές και μεγάλες παρεμβάσεις στον χώρο του ζωολογικού. Διαπιστώθηκε όμως ότι απαιτούνταν και συμπληρωματικά έργα.
Μετά από πιέσεις μας στη Διαχειριστική Αρχή του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα- FYROM, καταφέραμε να κερδίσουμε ένα επιπλέον ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 119.675,19€, ώστε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες που απαιτούνται και να γίνει επισκέψιμος ο ζωολογικός μας κήπος. Το παραπάνω ποσό, εάν δεν καταφέρναμε να το κερδίσουμε από τη διαχειριστική αρχή, θα το βάζαμε από ιδίους πόρους του Δήμου.
Ανάδοχος ανεδείχθη ο κ. Στέφανος Πατεγάκης του Στεργίου, ο οποίος έδωσε τη σημαντική έκπτωση 46,17%.
Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές και συγκεκριμένα:

  •  Περίφραξη της παιδικής χαράς και κατασκευή δαπέδου ασφαλείας,
  •  Ανακατασκευή περιφράξεων κλουβιών,
  •  Ανακατασκευή βόρειας εισόδου (ΤΕΙ),
  •  Τοποθέτηση μεταλλικής προστασίας τοίχου αναρρίχησης,
  •  Ανακατασκευή μεταλλικών περιφράξεων-εξωτερικές και του κτιρίου,
  •  Επενδύσεις σενάζ με κουρασανίτ.


Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την πυροπροστασία που χρειάζεται να έχει η συγκεκριμένη περιοχή.
Ευχαριστούμε πολύ τον ανάδοχο για τη συνεργασία μας, γιατί πρέπει να πούμε ότι και στο πρώτο έργο το οποίο έγινε επίσης μέσω Interreg στον ζωολογικό κήπο, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν άμεσα και έτσι καταφέραμε να κλείσουμε το πρόγραμμα μέσα στο 2015.
Το γεγονός ότι ανταποκριθήκαμε άμεσα στο πρώτο κομμάτι των εργασιών σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα να πάρουμε τα επιπλέον χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου.
Να σας πω ότι το έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί και να έχουν πραγματοποιηθεί και όλες οι πληρωμές μέσα στον Ιούλιο του 2016».

Ο ανάδοχος Στέφανος Πατεγάκης, αναφέρθηκε στην προθεσμία εκτέλεσης και στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, δηλώνοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στην προθεσμία του.

www.radioflorina.gr