Μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Φλώρινας, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λακωνίας από 28/7/2016 - 31/7/2016 .
Σκοπός της συνάντησης ήταν η δικτύωση εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών των δύο επιμελητηρίων, οι κοινές δράσεις ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας , η υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η υλοποίηση κοινών αποστολών Εμπορικών , Βιομηχανικών , Επιστημονικών και Τεχνολογικών.
Στα πλαίσια αυτά υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων καθώς και έγινε παρουσίαση των προϊόντων της Π.Ε. Φλώρινας και της Π.Ε. Λακωνίας. 


Παρών στν συνάντηση αυτή οι Δ.Ε. των δύο επιμελητηρίων , ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κ. Σέλτσας, ο Αντιπεριφερειάχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σ. Μπίρος, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Τριανταφυλλίδης καθώς και πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής μας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στη Β.Ι.Π.Ε Φλώρινας με τους επιχειρηματίες , στην Πρέσπα με το συνεταιρισμό φασολιών " ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" και έγινε επίσκεψη στα αξιοθέατα των Πρεσπών του Νυμφαίου και της Φλώρινας.
Το Σάββατο 30/7 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Προξενείο στο Μοναστήρι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν προϊόντα για την Π.Ε Φλώρινας τα εσπεριδοειδή , λάδι, ελιές κλπ.
Για την Π. Ε. Λακωνίας ενδια΄φερον παρουσίασαν τα φασόλια, οι φακές, οι πιπεριές , γλυκά κουταλιού , πίτες, κλπ.
Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή από την Φλώρινα στη Λακωνία.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας
Σάββας Σαπαλίδης