Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με την πρέπουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, πολιούχου της ακριτικής Φλώρινας.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, ενώ την επομένη το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από πλήθος ιερέων.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού τον Θείο Λόγο με παρότρυνση του οικείου ποιμενάρχη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. Νικηφόρος Μανάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια της εορτής και της πανηγύρεως μέσα στη εκκλησία.

Ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο για το κήρυγμά του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με επιθυμία του οποίου, κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο ραδιοφωνικός σταθμός τη Εκκλησίας της Ελλάδος, συνδέθηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Στην συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος καθώς και αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου, το οποίο είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί που παρευρέθηκαν στο Ναό.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε ο οικείος ποιμενάρχης ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στην αγάπη που πρέπει να διακατέχει τον καθένα μας.

Στην συνέχεια διάβασε το κόλλυβο προς τιμή του Αγίου ενώ ευχαρίστησε τόσο τους πιστούς όσο και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό.