Με τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με παρόντες τους 470 μαθητές και μαθήτριες των δύο Σχολείων και εκατοντάδες γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι μέσα σε κλίμα χαράς κι ενθουσιασμού συγκεντρώθηκαν και πάλι στο προαύλιο για να συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του σχολικού έτους.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Αναστάσιος Γκερτσάκης, οποίος ανάγνωσε και τις πατρικές ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητου, και τις ευλογίες του για τη νέα σχολική χρονιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, εκπροσωπώντας ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, του οποίου τις ευχές μετέφερε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, διαβεβαιώνοντας ότι για τη Δημοτική αρχή Φλώρινας ο χώρος της Παιδείας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα και η μέριμνα για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης στην περιοχή μας θα εξακολουθήσει να είναι εντατική, προκειμένου να δημιουργηθούν όλες οι συνθήκες και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και επιτυχή φοίτηση των μαθητών στα Σχολεία του Δήμου Φλώρινας.

Η κ. Μούσιου τόνισε ότι, ο Δήμος Φλώρινας, όπως κάθε χρόνο, θα φροντίσει για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων των Σχολικών μονάδων, καθώς και για τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων καλής και ποιοτικής λειτουργίας των σχολικών υποδομών στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ενώ ανέφερε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία εννέα (9) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), καθώς και νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, ενώ, υπογράμμισε ότι ο Δήμος συνεργάζεται διαχρονικά με όλα τα Σχολεία για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και συνδιοργανώνει ή υποστηρίζει σημαντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, ενώ, παράλληλα, συνεισφέρει και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς. Τέλος, καλωσόρισε τους μαθητές στο σχολείο και απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές της στους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές και μαθήτριες των δύο Σχολείων.


Κλείνοντας, ως Διευθυντές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, από μέρους των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων μας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που σηματοδοτεί μια αφετηρία πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις, ευχόμαστε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες να έχουν ψυχική αντοχή, υπομονή, επιμονή και αγωνιστικότητα για την ευόδωση των κοινών μας στόχων, που είναι η ευτυχία και η πρόοδος των παιδιών μας. Ιδιαιτέρως, στους γονείς ευχόμαστε να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, με κατανόηση και αγάπη, με υπομονή και μεθοδικότητα, στον δύσκολο, αλλά αποδοτικό δρόμο όλων των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης.



Σε όλους τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς απευθύνουμε θερμές κι εγκάρδιες ευχές για μια δημιουργική χρονιά, με δύναμη και αντοχές, ώστε να πετύχουμε στο δύσκολο έργο που επιτελούμε καθημερινά στις σχολικές τάξεις, παρά τις όποιες ελλείψεις, αντιξοότητες και τους ποικίλους ανασταλτικούς παράγοντες που προκύπτουν διαρκώς.

Τέλος, στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ευχόμαστε να απολαύσουν το ταξίδι της γνώσης, να αποκομίσουν τα οφέλη της εκπαίδευσής τους και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα τους/τις οδηγήσουν στην εξέλιξη και στην πρόοδο, αποκτώντας παράλληλα στόχους, οράματα, αρχές και αξίες, που είναι τα μέγιστα εφόδια για τη ζωή τους.

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική, παραγωγική και χαρούμενη σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής του 
1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας 
Γεώργιος Μάντσος 

Ο Διευθυντής του 
2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας 
Ιωάννης Δαϊκόπουλος