Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το 3ο Drift Κοζάνης όπου προσμετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Drift καθώς και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.
Οι συμμετοχές ήταν συνολικά 21.

Ολοκλήρωσαν με επιτυχία την προσπάθεια τους και τα 3 πληρώματα από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαίδας (Α.Λ.Π) και συγκεκριμένα οι :

  • 1) Χρυσανθόπουλος Χαράλαμπος με BMW Ε36 - 3ος κατηγορία PRO Β.Ελλάδος

  • 2) Χατζηκυριάκος Ραφαήλ με BMW E30 - 3ος LEGAL Β.Ελλάδος 

  • 3) Χατζηχρήστος Αναστάσιος με LADA 2105 VFTS 5ος LEGAL Β.Ελλάδος.

Την εντυπώσεις όμως έκλεψε όπως πάντα για άλλη μια φορά ο Φλωρινιώτης οδηγός Τάσος Χατζηχρήστος αντιπρόεδρος της Α.Λ.Π με το πανέμορφο αν και ακατάλληλο για αγώνες Drift LADA 2105 VFTS με έτος κατασκευής 1983 το οποίο είναι καθαρά χωμάτινο αγωνιστικό αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένο σε μόλις 200 αντίτυπα για το GRΟUP B.

Ένα ιστορικό αυτοκίνητο που αν και ζητήθηκε στους διοργανωτές να παρουσιαστεί η ιστορία του δεν αναφέρθηκαν καθόλου σε αυτή.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απο το 1982 έως το 1987 συμμετείχε με πολλές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally ενώ παράλληλα συμμετείχε με επιτυχία και στο 30ο και 31ο Rally Acropolis όπου και κέρδισε στην κατηγορία έως 1600 cc του Group B/12.




Επιπλέον το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το τελευταίο που κέρδισε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα το Ράλλυ των 100 Λιμνών το 1987 για Group B τερμάτισε στην 16η θέση της γενικής κατάταξης ενώ κατέλαβε την θέση στο Group B μιας και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του τότε Group B  Αudi Qouatro , Opel Ascona 400, Lancia Delta S4 ,Peugeot 205 T16, Nissan 240 Rs , Porshe 911 κτλ  ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλοι οι θεατές καταχειροκρότησαν αυτή την συμμετοχή ενώ συγχρόνως και οι συναγωνιζόμενοι ενθουσιάστηκαν με την παρουσία του στην πίστα.


Ρεπορτάζ - Κάμερα : Θωμάς Ευθυμίου | www.radioflorina.gr
Φωτογραφίες : Οδυσσέας Νικολάου | MrOdiss





Ευχάριστη νότα στο 3ο Drift Κοζάνης ήταν η γνωριμία του Φλωρινιώτη οδηγού Τάσου Χατζηχρήστου με τον εκδότη του περιοδικού classic Century  Ρασιδάκη Μιχάλη.

O εκδότης όπως και πολλοί φίλοι του αυτοκίνητου ενημερώθηκαν  για τα τεχνικά στοιχεία και για την ιστορία του LADA 2105 VFTS.