Σε βάρος δυο εξ αυτών σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν χθες (09-09-2016) το βράδυ στην Καστοριά, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ένας 36χρονος ημεδαπός και τρεις υπήκοοι Ρωσίας, δυο 39χρονοι άνδρες και μία 44χρονη γυναίκα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, χθες (09-09-2016) το απόγευμα στην Καστοριά, οι προαναφερόμενοι αφού εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού, προσποιούμενοι τους πελάτες αφαίρεσαν από κοινού με τη μέθοδο της απασχόλησης μία (1) γούνινη ζακέτα, χρηματικής αξίας χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200€).

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να επιβαίνουν σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος και μετά από καταδίωξη εγκατέλειψαν το εν λόγω όχημα, προκειμένου να διαφύγουν πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν από καταδιώκοντες αστυνομικούς.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης στην οικία του 36χρονου στην Κατερίνη, βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης στην κατοχή ενός εκ των δυο 39χρονων βρέθηκε ένα (1) σπρέι πιπεριού, που εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Το Ε.Ι.Χ. όχημα που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες ως μέσο διάπραξης της κλοπής, η γούνινη ζακέτα που ανευρέθηκε εντός του οχήματος, η μικροποσότητα κάνναβης και το σπρέι πιπεριού κατασχέθηκαν. Η γούνινη ζακέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.