Μετά από χρόνια απουσίας η Γιορτή Φασολιού Τσιρονιού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Λαιμό Πρέσπων στον χώρο της αυλής του Δημαρχείου. 

Μοναδικά τοπικά προϊόντα των Πρεσπών,τα φασόλια και τα τσιρόνια, μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό τρόπο από τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες της Πρέσπας γεύτηκαν οι επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Τα τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες προσέφεραν δωρεάν σε όλους εδέσματα από το πλούσιο μενού τους.
Επικεφαλής της κουζίνας ήταν η σεφ Δέσποινα Μιχαηλίδου.

Παρόντες τίμησαν την γιορτή 
ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος,η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης Φάνη Φτάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης ενεργείας κα Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, αρκετοί εντεταλμένοι σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας και ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης

Μετά τον χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πρεσπών και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Σάββα Σαπαλίδη εμφανίστηκαν τα χορευτικά της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και των "Λυγκιστών" ενώ αμέσως μετά συνεχίστηκε η βραδιά με ελαφρολαικό και ρεμπέτικο πρόγραμμα από τα "Παιδιά της Νάουσας" .
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Λευκώνα και τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό και Αθλητικό Σύλλογο «Ο Άγιος Γερμανός». Βασικός χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού «Ο Πελεκάνος» και οι επιχειρήσεις εστίασης των Πρεσπών.


Δείτε βίντεο από την εκδήλωση :

Κάμερα : Θωμάς Ευθύμιου

Το παιδικό χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

Το χορευτικό των "Λυγκιστών"


 Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης 
ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος  ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης



 το μουσικό σχήμα "Τα παιδιά της Νάουσας"