Την πλήρη αντίθεση των κομματικών οργανώσεων των ΑΝΕΛ στη Δυτική Μακεδονία με τις εξελίξεις στην ενέργεια, εξέφρασε με σκληρό κείμενο ο πρ. Βουλευτής Χάρης Κάτανας κατά την περιφερειακή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. 

Με έντονο ύφος, και αποπνέοντας κλίμα σύμπνοιας και ενότητας ανάμεσα στις 4 νομαρχιακές οργανώσεις, ο Χ. Κάτανας διαμήνυσε μεταξύ άλλων πως οι ΑΝΕΛ στη Δυτική Μακεδονία θα μείνουν πιστοί στις κόκκινες γραμμές, και θα είναι απέναντι στην κομματική ιεραρχία παραμένοντας δίπλα στον κόσμο που τους ανέδειξε, στα συλλαλητήρια που έρχονται. 

Τα παραπάνω περιέχονταν σε ψήφισμα που προέκυψε από συνάντηση στελεχών που έγινε το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Κάτανας χειροκροτήθηκε έντονα από το ακροατήριο. 
Μετά το πέρας της ανάγνωσης, τα στελέχη από τη Δυτική Μακεδονία αποχώρησαν από τη συνδιάσκεψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κατόπιν αυτών, αναμένονται εξελίξεις στο εσωτερικό του συγκυβερνώντος κόμματος, δεδομένου του ότι οι τέσσερις διαφωνούντες νομοί αποτελούσαν ισχυρό εσωκομματικό πόλο. 
Ερωτηματικό αποτελεί, το αν θα υπάρχουν αποχωρήσεις από το κόμμα.