ΦλωρινιώτικαΜια θλιβερή εικόνα συνάντησε ο φωτογραφικός φακός του φίλου μας μπλόγκερ Λάζου του Βουνίσιου σε μια βόλτα που έκανε στην περιοχή του αεροδρομίου και πλησίον αυτού.
Από το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε διακρίνουμε πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τους συνδημότες τους αλλά ούτε και την φύση.
Αν και η προσπάθεια των υπευθύνων καθαριότητας του Δήμου για όσο καλύτερη πόλη και γενικά καθαριότητα παντού είναι πολύ μεγάλη δυστυχώς από πλευράς κάποιων ανεύθυνων δημιουργούν τις παρακάτω εικόνες.
Σας παραθέτουμε το άρθρο του Λάζου του Βουνίσιου ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για το περιβάλλον και την φύση

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΟ 

Γράφει λοιπόν στο άρθρο του ο Λάζος ο Βουνίσιος

Συγκεκριμένα έχω εντοπίσει -εδώ και πολλούς μήνες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) - παράνομες χωματερές εναπόθεσης μπαζών, σκουπιδιών, άχρηστων οικοδομικών - αγροτικών υλικών , ρυπογόνων στερεών ή υγρών αντικειμένων- αποβλήτων που πετούν άγνωστοι συστηματικά στην περιοχή ( κυρίως πίσω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του κλειστού "κολυμβητήριου" μέχρι πίσω από τα κτήρια σχολών ΟΑΕΔ - ΚΤΕΟ ) παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες καθαρισμού εκ μέρους των αρμοδίων .
Πέραν των παράνομων χωματερών- σκουπιδότοπων υπάρχουν , όπως διαπιστώνετε στις φωτογραφίες, μέχρι και ..... διασκορπισμένα λείψανα ζώων !!! Σύμφωνα με πληροφορία που έλαβα από φίλο μου κτηνοτρόφο , που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, συχνά πυκνά κάνουν επιδρομές άγρια ζώα ( αρκούδες , αλεπούδες , λύκοι , νυφίτσες κ.α. ) προκαλώντας ζημιές .
Δυστυχώς αυτό το θλιβερό τοπίο είχαμε την ατυχία να το αντικρύσουμε δεκάδες θεατές, αθλητές και διοργανωτές κατά την διάρκεια της αξιέπαινης διοργάνωσης αγώνων μοτοσυκλέτας που διεξήχθη πρόσφατα στην περιοχή .