Κυνηγά την κορυφή ο Φλωρινιώτης οδηγός Τάσος Χατζηχρήστος το Xaztzixrhstos Rally team Florina και δηλώνει δυναμικό παρών στην 1η Ανάβαση Ελασσόνας στις 5-6 Νοεμβρίου με δεδομένο τις πολύ καλές εμφανίσεις στους προηγούμενους αγώνες αναβάσεων.
Το τεχνικό team με ηγέτη το Polyxronidis Car Service
( Νίκος Πολυχρονίδης) ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς το Peugeot 306 για να δώσει τα μέγιστα στον αγώνα.
  
Στις 5 & 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί  η 1η  ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ένας αγώνας αυτοκινήτων που γίνεται για πρώτη φορά στο Νομό Λάρισας. Έχει την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και βαθμολογικά είναι ενταγμένος στο κύπελλο Αναβάσεων Β.Ελλάδος.

Η διαδρομή της ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με  το μήκος της είναι 3,8 χλμ. Μια μοναδικότητα της ανάβασης είναι ότι για τους θεατές υπάρχει παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, στο σημείο με την καλύτερη θέαση. Επίσης υπάρχει μεγάλη αλάνα που μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Θα μπορούν έτσι και όσοι άργησαν να ξυπνήσουν να ‘ρθουν να δουν τον αγώνα, παρόλο που θα ‘χει ξεκινήσει.

Ο δρόμος για την κυκλοφορία θα κλείσει :

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 από 10:30 έως 16:00

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 από 10:30 έως 15:00

Οι συμμετοχές αποτελούν ρεκόρ για τον θεσμό του κυπέλου, με τους πρωταγωνιστές να έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και πολλούς ακόμη οδηγούς με αρκετούς εξ αυτών να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνα ανάβασης. Πολλοί είναι επίσης και οι οδηγοί που θα ανέβουν τη διαδρομή κάνοντας drift χαρίζοντας το αντίστοιχο θέαμα στον κόσμο.

Σχετικές πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ : 
time2rally.gr και εδώ : lamke2016.blogspot.gr