Ξεκινά επίσημα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου την λειτουργία του και περιμένει τους επισκέπτες του το Νέο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Φλώρινας που από φέτος θα λειτουργεί στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.
Με έναν ξεχωριστό διάκοσμο αλλά και με νέες ιδέες έρχεται ο Δήμος Φλώρινας να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.
Το Χριστουγεννιάτικο χωρίο φέτος στήθηκε εξ ολοκλήρου στο Νέο Πάρκο Φλώρινας οπού μαζί με το Παγοδρόμιο και το Τρενάκι της Φωτιάς θα αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών και των Φλωρινιωτών.
Φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωρίο άλλαξε εικόνα αλλά και διάκοσμο αφού προστέθηκε σε αυτό το "Σπίτι του Αγίου Βασίλη" και η Νέα Φάτνη σε τρισδιάστατο σχήμα.
Τα γνωστά ξύλινα σπιτάκια διακοσμήθηκαν και άλλαξαν όψη δίνοντας έτσι διαφορετική εικόνα προς τους επισκέπτες.

Ο εμπνευστής σχεδιαστής του Νέου Χριστουγεννιάτικου χωριού ήταν ο Στέλιος Φόρλιακας ο οποίος συνέλαβε την ιδέα και την υλοποίησε σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε ένα μήνα και εντός μιας εβδομάδας η υλοποίηση στον χώρο του Νέου Πάρκου.

Τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Κώστας Λαζάρου o Βασίλης Χρυσικόπουλος και ο Ηλίας Βόλτσης ενώ την ηχητική κάλυψη ανέλαβε η εταιρεία T.T Sounds & Lights η οποία ειδικεύτεται σε ηχητικές καλύψεις παρόμοιων εκδηλώσεων.


Foto : Στέλιος Φόρλιακας & Φλώρινιώτικα Νέα