Σε μια όμορφη τελετή σε γνωστό ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Πτολεμαΐδας με την παρουσία όλων των μελών της λέσχης των αθλητών και των τοπικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελετή δεν παρευρέθηκε κανένας αντιπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ δυνατό παρών έδωσαν ο Δήμος Πτολεμαΐδας, ο Δκτης της Τροχαίας Πτολεμαΐδας , ο Δκτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας ,μέλη της Ομάδας Διάσωσης τα ο οποία και τιμήθηκαν για την προσφορά τους σε όλες τις διοργανώσεις της Λέσχης.

Τιμήθηκαν όλοι οι αθλητές που αγωνίστηκαν κατά το έτος 2016 είτε έφεραν διακρίσεις είτε συμμετείχαν σε όλες τις διοργανώσεις της Ο.Μ.Α.Ε.

Τιμητική διάκριση έλαβε και ο Φλωρινιώτης αντιπρόεδρος της Α.Λ.Π Τάσος Χατζηχρήστος για την παρουσία του και την προσφορά του στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αλλά και για τις διακρίσεις που έφερε σε Πανευρωπαϊκό ,Πανελλήνιο,και τοπικό επίπεδο.



Οι διακρίσεις συνοπτικά και με χρονολογική σειρά του Τάσου Χατζηχρήστου κατά το έτος 2016 ήταν οι εξής :
  •  1.    Rally Greece Off Road 2016 - Τιμήθηκε ως 1ο Μακεδονικό πλήρωμα συναγωνιζομενος με επαγγελματιες οδηγους αγωνων με παγκοσμιες διακρισεις.
  •  2.   17η Δεξιοτεχνία Πτολεμαΐδας - Τιμήθηκε ως τοπικός οδηγός.
  •  3.   1η Ανάβαση Βλάστης - Κατέλαβε της 3η θέση στην κατηγορία έως 2000 κυβικά ενώ τιμήθηκε και ως τοπικός οδηγός.
  •  4.   3ο Πανελλήνιο Drift Κοζάνης - Κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία Street Lega.
  •  5.  Rally Sprint Βελβεντού - Κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία ΕΑ/7
  •  6.  2η Πανελληνια Ανάβαση Καστανιάς - Κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία ΕΑ/7 ενώ τιμήθηκε από τους διοργανωτές Σ.Μ.Α.Κ ως τοπικός οδηγός.
  •  7.  1η Ανάβαση Ελασσόνας - Κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία ΕΑ/7


Να σημειωθεί πως το αγωνιστικό αυτοκίνητο "θρύλος"του Τάσου Χατζηχρήστου LADA VFTS Group B/12 προβλήθηκε στην επίσημη σελίδα της εταιρείας της LADA στην Ρωσία αφού σύμφωνα με το αρχείο της εταιρείας είναι ένα από τα 200 που κατασκευάστηκαν παγκοσμίως.
Το video έχει αναρτηθεί από χρήστη στο youtube κατά την συμμετοχή του στο 3o Drift Κοζάνης και η εταιρεία θέλοντας να τιμήσει αλλά και να προβάλει το αυτοκίνητο το δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της.


Να σημειωθεί το συγκεκριμένο LADA VFTS έχει κατακτήσει τίτλους και την χρονική περίοδο 1982-1987, συμπεριλαμβανομένου του 30ου-31ου Rally Acropolis έτος 1983 ,1984 οπού κέρδισε στην κατηγορία έως 1600 cc με οδηγό τότε τον πρωταθλητή Αυστρίας Rudi Stohl.
Για την ιστορία να επίσης ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που κέρδισε στο Group B στα Rally των 1000 λιμνών το έτος 1987 με όλο το συναγωνισμό μέσα των αυτοκινήτων του τότε Group B ,Peugeot 205 T16, Lancia F4, Audi Quatro,Opel Ascona 400,Porsche 911,Nissan 240 RS WRC, Skoda 130 RS  ,και τα λοιπά.....!!!

Θερμά ευχαριστούμε τήν ΑΛΠ τόν Δήμο Πτολεμαΐδας τήν Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Τροχαία Πτολεμαΐδας την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας το Ε.Κ.Α.Β την Ομάδα Διάσωσης και όλους τους συναγωνιζόμενους -συναθλητές μας.

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα μέλη της Α.Λ.Π από το Chatzixrhstos Rally Team Florina


Χορηγός επικοινωνίας του 
Chatzixrhstos Rally Team Florina
και της Α.Λ.Π 
"Φλωρινιώτικα Νέα"