Σημαντική συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Φλώρινας, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00
Θέματα Που θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα είναι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως η δημιουργία χερσαίου λιμένα στην ΒΙΠΕ Φλώρινας ( διακομεταμιστικο Κέντρο) . 
Η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής προς ΦΥΡΟΜ και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη ο σχεδιασμός για την δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι το Πογραδετς Αλβανίας καθώς και ειδική φορολογική ζώνη η οποία θα αντισταθμίσει την χαμηλή επιδότηση λόγω της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ και του υψηλού ΑΕΠ. 
Ο νομός Φλώρινας με την διασυνοριακοτητα που έχει αλλά και τη γεωστρατηγική θέση μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και της χώρας μας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενδυνάμωσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων έτσι ώστε η περιφερειακή ανάπτυξη ,η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων να επιφέρει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Στη συνάντηση προσκεκλημένοι είναι όλοι οι θεσμικοί του Νομού ,η ΕΤΒΑ Πειραιώς , η ΕΡΓΟΣΕ, η κεντρική Ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος , ο Τελωνης Νίκης και ο Τελωνης Κρυσταλλοπυγης καθώς και πολιτικοί παράγοντες της κυβέρνησης.