Κύπρος : Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης Εθνικής Φρουράς!

Ο Φλωρινιώτης στρατηγός Γεώργιος Μπασιακούλης παρέδωσε χθές Παρασκεύη 31 Μαρτίου 2017 την Αρχηγία της Εθνικής Φρουράς στον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, αρχηγών και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, του Πρέσβη της Ελλάδας, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και άλλων Πολιτικών και Πολιτειακών Αξιωματούχων.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.
Την τελετή παρακολούθησαν επίσης αντιπροσωπείες εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, οικογένειες και άλλοι προσκεκλημένοι.




Ανέλαβε την Ε.Φ στα κάτω της και του ήρθαν όλα μαζεμένα ,αλλά ο … Αντιστράτηγος Μπασιακούλης Γεώργιος απέδειξε ότι είναι για τα δύσκολα !

Αντέδρασε αστραπιαία όταν κατέπεσε το Κυπριακό Πολιτικό αεροσκάφος και τα ελικόπτερα της Ε.Φ έφτασαν πρώτα από όλους στο σημείο πτώσης του αεροσκάφος …
…Δείχνοντας έτσι στους Ευρωπαίους ότι η Κύπρος έχει και τα μέσα αλλά και τα κότσια να μην αφήσει στους Τούρκους τους τομείς της έρευνας και της διάσωσης !
Εκμεταλλεύτηκε την κρίση που προκάλεσε η Τουρκία και μετέτρεψε μια απλή συντήρηση αλεξιπτωτιστών σε τακτική άσκηση χωρίς σενάριο ,δίνοντας διάφορα επεισόδια και καταμετρώντας την αντίδραση των Δυνάμεων της Ε.Φ και τον χρόνο αντίδρασης !
Αν και δεν έκανε επιστράτευση Eφέδρων έβγαλε όλα τα οπλικά συστήματα της Α/Α Άμυνας της Κύπρου  στους χώρους διασποράς




Άριστος γνώστης ο ίδιος της αεράμυνας  είχε περάσει απο όλα τα στάδια των Κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και των TOR M1   αλλά και τα συστήματα των εποχούμενων  ¨EXOCET» που θα  χτυπήσουν τα Τούρκικα πολεμικά σκάφη  από 40 μίλια που θα συνοδεύουν τα αποβατικά ,αν οι Τούρκοι σκεφτούν να κάνουν την αποκοτιά !

Η Άσκηση  τότε του Αρχηγού ΓΕΕΦ έδειξε ότι  η οργάνωση της Ε.Φ που πλέον μπαίνει σε άλλη φάση με τον Αρχηγό να φτάνει και στον τελευταίο Εθνοφρουρό…
Έκανε δε τον ΥΠΑΜ της Κύπρου έναν νέο άνθρωπο να δηλώσει :Δεν ακολουθούμε τους Τούρκους στην ένταση αλλά οργανωνόμαστε για να είμαστε έτοιμοι !
Το Δόγμα του Αρχηγού ήταν  να μετατρέψει την Ε.Φ σε ένα σύνολο Ειδικών Δυνάμεων και να οργανώσει τμήμα (Κυνηγών Αρμάτων όπου μεμονωμένοι άνδρες  θα γίνουν οι φονιάδες των Τούρκικων Αρμάτων )  μετατρέποντας ακόμη και τους Εφέδρους της Κύπρου από Παλαιική Άμυνα σε ετοιμοπόλεμα τμήματα !


Ο Αρχηγός φεύγει απο το νησί Αλλά όπως είπε …Ένα μέρος της Καρδιάς του θα μείνει για πάντα στην Κύπρο







Πηγές : armynow.net
             veteranos.gr