Με ανάρτησή της στο facebook, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και πλέον ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος, Ελισάβετ Παναγιωτίδου, σχολιάζει την επόμενη μέρα του συλλαλητηρίου για την ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα, παραθέτοντας άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή», που τιτλοφορείται «Και οι υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ προς πώληση από το ερχόμενο φθινόπωρο» (διαβάστε το σχετικό άρθρο το εδώ).

Συγκεκριμένα η κα. Παναγιωτίδου γράφει: «Μόλις η ΔΕΗ χαριστεί σε τρεις- τέσσερις εγχώριους και ξένους κρατικοδίαιτους «επενδυτές» ξαφνικά θα αναπροσαρμοστεί και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την κλιματική αλλαγή. 
Αφού υπάρχει η πίεση απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και τρέχουμε να ορίσουμε την μεταλιγνιτική περίοδο, τότε τι θα τις κάνουν τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία; πως θα τα λειτουργήσουν χωρίς να έχουν εξασφαλισμένο το υψηλό μερίδιο συμμετοχής στην ηλεκτροπαραγωγή; σύμπλεγμα ευρωπαϊκών και μνημονιακών υποχρεώσεων με ένα στόχο : η προσαρμογή σε απαιτήσεις να αφορά μόνο την δημόσια ΔΕΗ και όχι τον ιδιώτη. Λιγνίτης δε χωρίς νερά, δεν γίνεται. Ο πλήρης έλεγχος της ενεργειακής πολιτικής και παραγωγής θα γίνει μόνο αν ξεπουληθούν πακέτο νερά και ΔΕΗ. Κατά τα αλλά, εμείς έδω ας μείνουμε στο απόηχο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε η ίδια η κυβέρνηση απέναντι στην κυβέρνηση!»



πηγη