Συνάντηση με κεντρικό θέμα την πορεία του ρυμοτομικού του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη, των καθηγητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα, του προέδρου και εκπροσώπων της ΑΝΚΟ καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο γενικότερος σχεδιασμός για την αναβάθμιση της πανεπιστημιούπολης στην πόλη της Φλώρινας.
Ο κ. Μπίρος τόνισε πως το έργο της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της παρούσας περιφερειακής αρχής και πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, κάλεσε εκ νέου όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν ώστε να συντομεύσουν κατά το δυνατόν οι απαραίτητες διαδικασίες ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα του ρυμοτομικού και την Αγία Όλγα, η πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα θα αποκτήσει σύντομα την αξία που πρέπει.
Ο κ. Τουρλιδάκης δήλωσε πως το έργο της αναβάθμισης των υποδομών του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, με στόχο ένα σύγχρονο ενεργειακά Πανεπιστήμιο, ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για στενή συνεργασία ώστε οι στόχοι αυτοί να εκπληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
Ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ κ. Αμανατίδης ανέφερε πως οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος του τοπικού ρυμοτομικού έχουν ευοδώσει καθώς, μετά και την τελευταία συνάντηση με την αρμόδια υπηρεσία, υπήρξε διαβεβαίωση ότι ο φάκελος είναι πλήρης και έτοιμος να περάσει στο νομοπαρασκευαστικό τμήμα, αναφέροντας παράλληλα πως η ΑΝΚΟ εξέφρασε και την πρόθεση να συμβάλλει παραγωγικά ώστε να προχωρήσει γρήγορα το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση ενός κομματιού της νομικής διαδικασίας ώστε να μην χαθεί περισσότερος χρόνος.