Πανελλήνιες 2017: Με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας - Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού - ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή (16/06/2017) η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.
Στην ουσία, είναι η προτελευταία ημέρα των εξετάσεων, αφού τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.
Στη συνέχεια, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Βάσεις 2017: Οι πρώτες εκτιμήσεις
Στο μεταξύ, με την εξέταση της Φυσικής για τους υποψηφίους των Θετικών Σπουδών «έκλεισε» ο κύκλος των πιο απαιτητικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017.
Όπως εξηγούν καθηγητές, αλλά και εκπαιδευτικοί αναλυτές, η Φυσική θεωρείται μάθημα «βαρόμετρο» για την πορεία των Βάσεων 2017 στις δημοφιλείς πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές.
Το 2016 η εξέταση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα εύκολη, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των διαβασμένων υποψηφίων. Ωστόσο, φέτος τα θέματα ήταν «διαβαθμισμένης δυσκολίας», όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Αυγή» ο φυσικός, Γιώργος Γκρος από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σημειώνοντας ότι οι λύσεις απαιτούσαν και τη χρήση μαθηματικών πράξεων. «Η επιλογή των φετινών θεμάτων εξυπηρετεί το σκοπό διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων», ήταν το γενικό σχόλιο της ΕΕΦ.
«Αν και τα φετινά θέματα της Φυσικής δεν περιελάμβαναν κάποιο "πειραματικό" θέμα, όλα περιλαμβάνονται στα διδασκόμενα και δεν είχαν ασάφειες ή λάθη», σχολίασε και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ).
Οι πρώτες εκτιμήσεις
Τα παραδοσιακά απαιτητικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 έχουν ήδη εξεταστεί. Με επιφύλαξη, όπως επισημαίνουν εκπαιδευτικοί αναλυτές, μπορούμε να εξάγουμε τις πρώτες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για πτώση των Βάσεων 2017 στις δημοφιλείς σχολές.
Στο σχετικό πίνακα που δημοσιεύει η «Αυγή» καταγράφονται οι Βάσεις της περσινής χρονιάς, καθώς και ο φετινός αριθμός των εισακτέων που θα δεχθούν.




πηγή: www.newsbomb.gr