Τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, και ώρα 11:00 πμ., στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση του παραμυθιού για την περιοχή της Φλώρινας, «Η μάγισσα Τσούσκα και το χιόνι», της Χριστίνας Καραγιάννη, φιλολόγου, με εικονογράφηση του Γιώργου Χρήστου, φοιτητή του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας, το οποίο εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη του νομού Φλώρινας ως εκπαιδευτικού και τουριστικού προορισμού. 

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Επιμελητήριο Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών, τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, τη Σχολική Σύμβουλο της 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αγίου Γερμανού. Το βιβλίο παρουσίασαν η συγγραφέας, κ. Χριστίνα Καραγιάννη, και ο εικονογράφος , κ. Γιώργος Χρήστου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, με τους Αναπληρωτές του, Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, κκ. Ιωάννη Σούλιο και Αθανάσιο Παλαμά, η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Κάγκας, το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού και όλοι οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού, οι οποίοι  παρακολούθησαν με πολλή χαρά την παρουσίαση και στο τέλος έλαβαν δώρο από ένα αντίτυπο του παραμυθιού.

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού συγχαίρουν αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία της έκδοσης ενός τόσο ενδιαφέροντος παραμυθιού και ευχαριστούν θερμά τους διοργανωτές της παρούσας εκδήλωσης για τη διάθεσή τους να στηρίξουν ενεργά τα σχολεία και τους μαθητές του τόπου μας.

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική λήξη  της σχολικής χρονιάς και χαρούμενο καλοκαίρι!

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού Πρεσπών

Μιχάλης Ρότσιας