Τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου, υποδέχτηκε τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Ο κ. Οικονόμου βρέθηκε στην πόλη της Φλώρινας στο πλαίσιο τριήμερης επισκέψεως που πραγματοποιεί ο Τομέας Υγείας της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία και συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη και Βουλευτή Αχαΐας, Ιάσονα Φωτήλα.
Στη συνάντηση παρόντες, επίσης, ήταν ο Βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Άρης Αριστείδου, Νίκος Αλεξιάδης, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Αντώνης Σίπκας, και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας, Άκης Καραγκιοζίδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, οι πολιτικοί άντρες αναφέρθηκαν στον τομέα της υγείας στην περιοχή μας, καθώς και στις εξελίξεις που αναμένονται στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ο κ. Δήμαρχος είπε:





«Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και χαιρόμαστε που είστε κοντά μας, καθώς έτσι διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή μας στον τομέα της υγείας. Είμαστε ένας Δήμος, που συνορεύουμε με δύο χώρες, και για αυτό θα έπρεπε το Νοσοκομείο μας να είναι περισσότερο στελεχωμένο. 
Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είχε πάρει μια απόφαση, με την οποία ζητούσαμε στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας το Μποδοσάκειο νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα να γίνει ένα περιφερειακό - κεντρικό νοσοκομείο, καθώς βρίσκεται στο κέντρο όλης της Δυτικής Μακεδονίας και πληροί όλες τις προδιαγραφές. Παρόλα αυτά, το Νοσοκομείο της Φλώρινας θα πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  

Για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο τέθηκε, έχω να σας πω ότι δεν υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο, και μάλιστα την τελευταία φορά που συμμετείχα στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο κ. Υπουργός ήρθε στην συνεδρίασή μας και βρήκε ένα πρόσχημα και έφυγε αμέσως, χωρίς να καθίσει να συζητήσει μαζί μας. 
Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουμε καμία στήριξη, καθώς από την στιγμή που μόλις 10 Δήμαρχοι από τους 330 συνολικά έχουν εκλεγεί με την στήριξή του, επιθυμούν να αποδομήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον τρόπο εκλογής αυτής με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Δεν είναι καθόλου απίθανο η σημερινή κυβέρνηση να προβεί απευθείας στον ορισμό ενός εκτελεστικού γραμματέα για κάθε Δήμο, ο οποίος θα λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντά της, και όχι με την βούληση του λαού. Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ως ΚΕΔΕ, γιατί δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να καταστρέφει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι πυλώνας της δημοκρατίας, επειδή δεν μπορεί να την ελέγξει».

Ο κ. Οικονόμου, κατά την τοποθέτησή του είπε:
«Χαιρόμαστε που είμαστε κοντά σας, Δήμαρχε. Είστε ένας Δήμαρχος πετυχημένος, που τον σεβόμαστε και τον ακούμε πάντα με προσοχή και στην προηγούμενη, αλλά και σε αυτή την επίσκεψή μας. 
Το νοσοκομείο Φλώρινας διαπιστώσαμε ότι έχει πολλά κενά, με βασικές κλινικές και τομείς του νοσοκομείου να υπολειτουργούν και το θέμα αυτό, θα το φέρουμε και στην Βουλή, γιατί εάν δεν υπάρχει στην ακριτική Φλώρινα ένα νοσοκομείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πληθυσμού, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.
Δυστυχώς, επαληθεύονται οι  φόβοι μας ότι τα δυόμιση τελευταία χρόνια η εικόνα της υγείας στην Ελλάδα έχει χειροτερέψει κι αυτό το διαπιστώνουμε στο σύνολο της χώρας μας, από τις ως τώρα επισκέψεις μας. Η υγεία είναι το πρώτο αγαθό που πρέπει να προσφέρεται στον πολίτη και πραγματικά μας ανησυχεί η σημερινή της κατάσταση».