ΕΓΚΥΡΗ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ forecastweather.gr

Μια κακοκαιρία στην μέση του καλοκαιριού, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. 

Το ερχόμενο διήμερο ορισμένες περιοχές θα δουν πολύ μεγάλα ποσά υετού και επειδή διανύουμε το καλοκαίρι θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πιο αναλυτικά, τι αναμένεται την Κυριακή και την Δευτέρα,

Δείτε χάρτες πρόγνωσης και αναλύσεις εδώ :

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/07:

Μακεδονία: 

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με μπόρες και καταιγίδες ήδη από το πρωί σε πολλές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ανατολική θα έχει το πρωί αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Όσο πλησιάζει το μεσημέρι/απόγευμα τα φαινόμενα θα γενικέυονται και θα εντείνονται στην δυτική και ειδικά στην κεντρική Μακεδονία όπου οι νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς θα δεχτούν αξιόλογες βροχοπτώσεις. Τοπικές βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στην ανατολική Μακεδονία.

Προς το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα σε ανατολική Μακεδονία αλλά και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ στην δυτική Μακεδονία θα συνεχιστούν οι ασθενείς-μέτριες βροχές. 
Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου εδώ δεν αποκλείονται και τοπικά προβλήματα από την συσσώρευση υδάτων.
Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 
Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/07:

Μακεδονία: 

Η μέρα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία σε όλη την Μακεδονία. Στην δυτική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται ασθενούς έως μέτριας τοπικά έντασης βροχές που πιθανόν να συνοδεύονται και από διάσπαρτα ηλεκτρικά.
Ο κύριος όγκος των φαινομένων το πρωί θα βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως σε κοντινές περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό και στα πόδια της Χαλκιδικής (ειδικά στο 1ο δείξτε τεράστια προσοχή). 
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι ασθενή κατά βάση στην δυτική και ανατολική Μακεδονία αλλά και πάλι η κεντρική Μακεδονία θα έχει τα περισσότερα φαινόμενα και ειδικά γύρω από τον Θερμαϊκό και στα πόδια της Χαλκιδικής όπου θα πέσουν τεράστιες ποσότητες βροχής.
Το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας εκτός από περιοχές της Πιερίας και της νότιας Χαλκιδικής όπου εδώ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και θα είναι κατά περιόδους πολύ ισχυρά.
Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς. 
Οι άνεμοι βόρειοι στα 2-4 μποφόρ, εκτός από τα πόδια της Χαλκιδικής που θα πνέουν ΒΑκοι άνεμοι στα 6-7 και τοπικά έως και 8 μποφόρ.

Εκτιμήσεις:
Τάσος Κουρτζιάκης - Μακεδονία-Θράκη-Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου: 
Επιμέλεια χαρτών: Γιάννης Σταματάκης