Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η φιλανθρωπική εκδήλωση "Αγαπάμε και Βοηθάμε" που διοργάνωσε για συνεχή χρονιά η κ.Αλεξάνδρα Βακιτσίδου πρέσβειρα του Qeen Elisabeth Hospital Adelade Australia μαζί με ομάδα εθελοντριών και την υποστήριξη του Περιφ. Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Παρόντες ήταν στην εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος , ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Άρης Αριστείδου ενώ μίλησαν ο καρδιολόγος Νικήτας Κακαβάς και ο νευρολόγος Ευάγγελος Τσούκας για επίκαιρα θέματα υγείας.
Σημαντική και συγκινητική ήταν η στιγμή οπού η κ.Βακιτσίδου κλείνοντας την ομιλία της δάκρυσε λέγοντας πως "οι παλμοί της καρδιάς της χτυπάνε για την Ελλάδα " μιας και ζει και εργάζεται στην Αυστραλία ενώ στο τέλος χόρεψε μαζί με τους υπερήλικες ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς που έπαιξε η μπάντα των αδερφών Βαλκάνη.
Ο χώρος του προαυλίου του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής είχε γεμίσει από κόσμο που με την παρουσία του βοήθησε να έχει επιτυχία η εκδήλωση και να μαζευτούν έσοδα τα οποία θα πάνε για την ανακαίνιση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Φλώρινας.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας και επιχειρηματιών του Νομού μας.