Χθες (13-09-2017) τις βραδινές ώρες σε δασική περιοχή του Δήμου Πρεσπών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών συνέλαβαν 48χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εμπρησμό.
Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί σε δασική έκταση στην περιοχή Ψαράδων του Δήμου Πρεσπών αντιλήφθηκαν τη διαδοχική εκδήλωση τριών εστιών φωτιάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .
Άμεσα οι αστυνομικοί προσέγγισαν τις εστίες φωτιάς και ύστερα από ενδελεχή έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου περιπολίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών εντόπισαν επιμελώς καλυμμένο σε πυκνή θαμνώδη βλάστηση, σε σημείο πλησίον εστίας φωτιάς τον προαναφερόμενο αλλοδαπό.
Στην κατοχή του 48χρονου, που εισήλθε παράνομα στη χώρα, βρέθηκαν δύο αναπτήρες οι οποίοι και κατασχέθηκαν ως μέσο τέλεσης εμπρησμού.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας με τη συνδρομή των παρόντων αστυνομικών, αφού έκαψε περίπου ένα (1) στρέμμα δασικής έκτασης (κέδρα).

Ο αλλοδαπός υπήκοος συνελήφθη και κατόπιν εντολής της κυρίας Εισαγγελέα Φλώρινας παραδόθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, η οποία ενεργεί την προανάκριση.