Εγκρίθηκε από τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της ολοκλήρωσης της κατασκευής του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου
Το έργο προϋπολογισμού 420.000 € περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέου δαπέδου στο κλειστό στάδιο, την αποπεράτωση των εξεδρών του ανοικτού σταδίου και την κατασκευή γυμναστηρίου, αποδυτηρίων και υποστηρικτικών χώρων κάτω από αυτές ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζεται η πρόσβαση ΑΜΕΑ στις εγκαταστάσεις.

Μετά την αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου Πρεσπών και την ένταξη στο ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας της αναβάθμισης του κτιρίου και του εξοπλισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα έρχεται η ένταξη στο ΠΔΕ της ολοκλήρωσης του Αθλητικού κέντρου Πρεσπών για να συμπληρώσει την πρώτη φάση υλοποίησης της προσπάθειας του Δήμου Πρεσπών για πλήρεις κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες του.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, προχωρήσαμε στην σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του κλειστού σταδίου και την ολοκλήρωση του ανοιχτού που είχε μείνει τα για πάνω από 10 χρόνια ημιτελές, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης

Σήμερα πλέον,  έγινε εφικτό να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό αυτό έργο που δεν είναι μόνο υποδομή για την πρόοδο του αθλητισμού στην Πρέσπα αλλά και κρίσιμη επένδυση για την ανάπτυξη της περιοχής με την άνοδο του αθλητικού τουρισμού μέσα από την διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και προπονητικών καμπ στην περιοχή μας. 
Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Αναπληρωτή Yπουργό που πήρε την απόφαση καθώς και τον Περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη για την υποστήριξή του, όχι μόνο για το έργο αυτό αλλά και γενικότερα για την συνεχή του συμπαράσταση στην ακριτική μας περιοχή.
Πλέον, το στοίχημα για το Δήμο μας είναι να καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε και να υλοποιήσουμε γρήγορα τις εργασίες ώστε να αποδοθεί ο χώρος στους τους αθλητικούς συλλόγους και τους πολίτες το συντομότερο δυνατόν.

lexovitis.blogspot.gr