Στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», θα συμμετάσχει και ο Δήμος Φλώρινας, η οποία θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους από τις 24 Οκτωβρίου 2017 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2017.
Προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός των λαμπαδηδρόμων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Δήμο Φλώρινας, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο αιτήσεως και να το καταθέσουν στο Δημαρχείο Φλώρινας- Γραφείο Δημάρχου, από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά στο email: dimosflorinas@gmail.com . Το έντυπο συμμετοχής υπάρχει στο Δημαρχείο Φλώρινας, καθώς και στο site του Δήμου: www.cityoflorina.gr.
Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία καθορίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και συγκεκριμένα αναφέρει ότι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ προτεραιότητα έχουν:
  • Οι Ολυμπιονίκες.
  • Οι διακριθέντες στον αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια- Ευρωπαϊκά- Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.).
  • Οι διακριθέντες στις τέχνες, στα γράμματα και στην κοινωνική προσφορά.
  • Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ).
Η ημερομηνία της λαμπαδηδρομίας στο Δήμο Φλώρινας, θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση του συνολικού προγράμματος από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.